ТЕМА

Власники дорогих авто можуть спати спокійніше

17 апреля 2009 | 11:30

Столична міліція знешкодила злочинну групу, яка «полювала» на дорогі автомобілі.


На початку квітня цього року працівники Головного управління МВС України в місті Києві затримали міжнародну злочинну групу, учасники якої впродовж двох років займалися викраденням (переважно у мешканців столиці) автомобілів престижних марок - Lexus, Toyota та Porsche. До складу групи входили громадянин Латвії та двоє киян, один з яких раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за скоєння розбою.

Латвієць, який періодично приїжджав в столицю для вчинення злочинів, та один із киян безпосередньо викрадали транспортні засоби, а третій займався їх реалізацією.

Переважну більшість автівок зловмисники викрадали зі стоянок, які не охоронялися. Вони використовували електронні пристрої, що дозволяло їм скоювати крадіжки як вдень, так і вночі. Викрадені автомобілі зберігались в гаражах міста Києва, які орендувалися членами групи на короткий термін, після чого легковики переганялися за межі України.

Наразі доведено причетність учасників групи до викрадення п'яти автомобілів на території Києва, з них три - вилучено.

Під час затримання у латвійця із салону його автомобіля вилучено елетронні пристрої, які використовувались ним для вчинення злочинів (сканер, глушник сигналізації та блок перепрограмування систем запуску двигуна).

Наразі двох зловмисників, які викрадали автівки, затримано в порядку ст. 115 КПК України. Перевіряється їх причетність до вчинення аналогічних злочинів на території столиці та інших регіонів держави. Третій зловмисник перебуває у розшуку.

ДЗГ та МД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

Непал

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: