ТЕМА

В Україні виявили нелегальні заводи з виробництва бульдозерів, катків, вантажівок

21 апреля 2009 | 13:00

На оборудках з вантажівками, тракторами та асфальтними катками зловмисники «заробили» понад 100 мільйонів гривень.


В Донецькій області знешкоджено організоване злочинне угрупування, яке нанесло державі збитків на суму понад 100 мільйонів гривень.  Про це повідомив начальник 3-го міжрегіонального відділу Антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС України Сергій Комісаров.  

За його словами працівники антикорупційного бюро Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю спільно з працівниками УБОЗ ГУ МВС в Донецькій області у місті  Харцизськ викрили організоване злочинне угруповання, учасники якого налагодили тіньову схему контрабандного ввезення в Україну технологічного транспорту (трактори, екскаватори, асфальтні катки, вантажівки тощо). Деталі для зборки техніки зловмисники завозили переважно з Китаю, а саму техніку збирали на підпільних цехах  Одеси та Харцизську. Потім цю техніку легалізували, зокрема через посадовців державного технічного нагляду, та продавали.

За весь період діяльності ОЗУ сума несплачених податків та зборів склала понад 50 мільйонів гривень. Загалом, за мінімальними підрахунками, заподіяні державі збитки перевищують 100 мільйонів гривень.

Під час проведення обшуку в офісі підприємства оперативники вилучили бухгалтерську документацію, оргтехніку та інші речові докази. Біля будинку офісу було також виявлено та накладено арешт на автомобілі, трактори та інший транспорт на суму понад 30 мільйонів гривень.

За матеріалами антикорупційного бюро ГУБОЗ прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України. В подальшому не виключено перекваліфікацію справи на інші, більш суворі, статті КК.

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Андрей Сидоренко

На рынке села Степок под Мелитополем.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: