ТЕМА

Печерський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного західу у вигляді взяття під голові спостережної ради Західінкомбанку

23 апреля 2009 | 19:23


Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід голові спостережної ради одного з комерційних банків у вигляді утримання під вартою. Суд врахував доводи слідства про те, що, перебуваючи на волі, банкір може здійснювати тиск на слідство, зокрема свідків, а також переховуватися від слідства.

Нагадаємо, за матеріалами Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України, Головним слідчим управлінням МВС було порушено кримінальну справу проти вищезгаданого банкіра за ознаками складу злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Під час розслідування цієї справи встановлено, що в травні 2008 року голова спостережної ради одного з комерційних банків, з метою заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, дав вказівку службовцям банку оформити від імені охоронців банку кредитні угоди на загальну суму майже 3 мільйона доларів США.  При цьому банкір заявив, що вказані кошти він буде використовувати на свій власний розсуд.

За інформацією прес-служби ГУБОЗ МВС України, в ході розслідування кримінальної справи зібрані достатні дані, які вказують на наявність у діях банкіра ознак складу злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У зв'язку з цим Генеральною прокуратурою України було порушено кримінальну справу в порядку ч.1 ст.31 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад". Її розслідування доручено Головному слідчому управлінню МВС України.

14 квітня 2009 р. банкір був затриманий в порядку ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України (на 3 діб). Термін його утримання під вартою Печерський райсуд Києва подовжив до 10 діб.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

16.11.2009, Украина | Активистки женского движения «Фемен» решили встать грудью на защиту студенток, которые подвергаются сексуальному преследованию со стороны преподавателей вузов. У здания министерства науки и образования в центре Киева они продемонстрировали, как именно преподаватели преследуют бедных студенток.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: