ТЕМА

МВС та "Майкрософт" - брати навік!

27 апреля 2009 | 17:51

Фахівці МВС України та компанії «Майкрософт» обговорили нові можливості інформатизації діяльності міліції.


Сьогодні у Міністерстві внутрішніх справ відбулася зустріч заступника міністра Володимира Євдокимова з Генеральним директором компанії «Майкрософт Україна» Еріком Франке. На зустрічі обговорювалися, зокрема, питання захисту прав на інтелектуальну власність в Україні. Також розглядалися можливості впровадження в Україні соціальних програм «Майкрософт», спрямованих на захист дітей в мережі Інтернет та боротьбу з розповсюдженням дитячої порнографії.

Нагадаємо, що МВС України вже тривалий час співпрацює з компанією «Майкрософт», ось чому Володимир Євдокимов на початку зустрічі зосередив увагу на тих проектах, які вже реалізовано в процесі взаємної співпраці.  Так, у рамках меморандуму ,,Про взаєморозуміння”, підписаного між  Міністерством внутрішніх справ та компанією ,,Майкрософт Україна” щодо інтенсифікації заходів, спрямованих на боротьбу із розповсюдженням матеріалів сексуальної експлуатації дітей в мережі Інтернет, продовжується ефективне співробітництво.

Окремо слід зупинитись на програмному продукті CETS компанії ,,Майкрософт”, призначеному для організації роботи правоохоронних органів у сфері протидії сексуальній експлуатації дітей. Зазначалося, що цей проект успішно реалізовано правоохоронними органами Канади та Італії. Але він має високу собівартість і його неможливо реалізувати у практичну діяльність Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми МВС України, через проблеми на законодавчому рівні. Тому, з метою підвищення оперативності взаємодії територіальних підрозділів Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, запроваджено  проект ,,Грув”, який базується на використанні програмного продукту ,,Microsoft Office Groove 2007”.  

Зазначалося, що компанія ,,Майкрософт” не збирається зупинятися на досягнутому в співробітництві з Міністерством внутрішніх справ, тому сторонами було окреслено наступні аспекти подальшої взаємодії. Наприклад, фахівці компанії «Майкрософт» та Департаменту інформаційних технологій продемонстрували систему  об’єднаних комунікацій Microsoft з використанням корпоративної Інтернет-мережі МВС та мультимедійних комп’ютерів. Програма включає в себе системи аудіо- та відеоконференцій, можливість інтеграції з відомчою цифровою АТС та обмін електронними повідомленнями. Учасники зустрічі обговорили переваги цієї системи та можливості її запровадження у внутрішній інформаційній системі МВС.

Крім того, сторони обговорили можливості розробки Проекту корпоративної системи електронної пошти з використанням сертифікованого криптографічного захисту та перспективи реалізації пілотного варіанту в Центральному апараті МВС, адже МВС України має нагальну потребу у створенні відмовостійкої корпоративної системи електронної пошти з підвищеними функціями захисту оброблюваної інформації, що базуються на криптографічних алгоритмах із використанням найсучасніших інформаційних технологій.

Зазначена система буде використовуватись як базова для  створення Системи діловодства МВС. Реалізація зазначеного проекту надасть можливість провести аналіз наявної системи електронної пошти та напрацювати методологію побудови нової корпоративної системи електронної пошти з використанням найсучасніших інформаційних технологій. Під час реалізації цього проекту фахівці МВС в галузі інформаційних технологій отримають необхідний досвід зі створення такої системи та безкоштовне навчання.

Також компанія Microsoft буде брати участь у реалізації  Державної програми інформаційно-телекомунікаційного забезпечення правоохоронних органів, діяльність яких пов'язана з боротьбою зі злочинністю. 

Нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України затверджено Державну програму інформаційно-телекомунікаційного забезпечення правоохоронних органів, діяльність яких пов'язана з боротьбою із злочинністю, метою якої є створення інтегрованої міжвідомчої інформаційно-телекомунікаційної системи правоохоронних органів. Ця система сприятиме істотному вдосконаленню інформаційної взаємодії  правоохоронних та інших державних  органів  у  сфері  боротьби  із  злочинністю,  поліпшенню  координації їх діяльності, забезпеченню спільного формування та використання інформаційних ресурсів для ефективної боротьби із злочинністю, провадженню аналітичної, статистичної та управлінської діяльності у сфері захисту конституційних прав та свобод людини і громадянина від злочинних проявів як найбільш небезпечної загрози державній безпеці України.

Також ця програма  забезпечить удосконалення координації діяльності органів державної влади під час створення елементів інформаційної інфраструктури відповідно до Закону України "Про Основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні  на  2007-2015 роки". Завдання і заходи Програми передбачають, зокрема, виконання науково-дослідних робіт із методології створення та експлуатації системи, придбання програмних засобів загального програмного забезпечення.

           

ДЗГтаМД МВС України



комментарии [2]

28.04.2009 16:15     тема научитесь правильно писать, а потом разводите срач в каментах. "Кхерам" следует писать раздельно. Желаю нарожать побольше дочек, чтобы проблема детской порнографии обеспокоила
28.04.2009 13:08     hgut Вот больше никаких кхерам проблем не магли, найти как детскую порнографию. пиарят свой бизнес, или как?
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: