ТЕМА

Циганський барон потрапив до лап УБОЗу

22 мая 2009 | 09:25

Вінницький УБОЗ затримав «наркобарона».


Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Вінницькій області знешкодили організоване злочинне угруповання, учасники якого на території області займались торгівлею наркотиками. До складу ОЗГ входило троє непрацюючих осіб, в тому числі особа зі  статусом «циганського барона», якого більш справедливо було б назвати «наркобароном». Організатор ОЗГ і жив як барон - мав у своєму розпорядженні дві престижні іномарки та величезний приватний будинок.  

Всі учасники злочинного угруповання мали свої окремі функції у наркобізнесі. Постачальником був раніше судимий громадянин С., 1967 р.н. - він виготовляв з макової соломи опій та  збував його своїм спільникам для подальшого продажу.  При черговій спробі збути  так звану «ширку»  учасники ОЗГ були затримані працівниками УБОЗ.

Під час огляду помешкання  виробника опію  правоохоронці вилучили 2.5 літри ангідриду оцтової кислоти, 1.8 кг вивареної макової соломки, 0.126 гр. опію та майже 1.5 кг макової соломи у висушеному стані, а також посуд та інші речі, які пристосовані для виготовлення наркотиків.

Як встановили оперативники, лідер ОЗГ  контролював наркобізнес в Жмеринському, Барському, Могилів–Подільському та Шаргородському районах.

Наразі всі учасники організованого злочинного угруповання заарештовані.

За матеріалами працівників спецпідрозділу БОЗ слідчим відділом Жмеринського районного відділу міліції порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.307 (незаконне виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкції цієї статті передбачають до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: