ТЕМА

У Вінницькому вузі спіймали викладача з 5000 грн. хабаря

29 мая 2009 | 09:21

Розумне, добре вічне за окрему плату?


Працівники міліції перевірили порушення законодавства у сфері освітньої діяльності посадовими особами одного з відомих в Україні вищих навчальних закладів. Результати цієї перевірки виявили ряд правопорушень – від незаконної акредитації філій закладу у вищий рівень до надання платних послуг з підготовки фахівців без відповідних ліцензій. А днями цей своєрідний «букет» доповнився фактом вимагання хабара за виставлення позитивних оцінок під час захисту дипломного проекту.

Зокрема, у 2008 році в ході перевірки Вінницького інституту, який є філією згаданого університету, працівники міліції встановили факт підроблення атестаційних документів. У договорі оренди приміщень було безпідставно збільшено фактичну площу навчальних приміщень, що стало підставою для незаконної акредитації закладу у вищий рівень - "інститут". За цим фактом районною прокуратурою міста Вінниця порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.  

Крім того, вже у Рівненській області в 2008 році за результатами перевірки дотримання Ліцензійних умов освітніх послуг рівненської філії того ж вузу встановлено факт надання освітніх послуг без відповідної ліцензії. Виявилося, що впродовж 2000-2006 років службовими особами цього навчального закладу, всупереч вимог Закону України "Про вищу освіту" та постанови Кабінету Міністрів України, проводилася підготовка фахівців за спеціальністю правознавство за освітньо-кваліфікаційним рівнем "спеціаліст" та "бакалавр" без відповідної ліцензії. У квітні минулого року було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 (Порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України, але вже у червні минулого року зупинено впровадження по п.3 ст.206 (у зв'язку з не встановленням особи, яка скоїла злочин).  

А в травні цього року в Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника філії того ж вищого учбового закладу. Він вимагав та отримав хабар на загальну суму п'ять тисяч гривень за виставлення позитивних оцінок під час захисту дипломного проекту.

Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (Одержання хабара) КК України. Наразі стосовно правопорушника обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

 

ДЗГтаМД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз, ліворуч, перед початком товариського матчу з футболу між збірними Сейму Республіки Польща та Верховної Ради України в Києві, у суботу, 8 вересня 2007 р. Гості виграли з рахунком 6 : 1. Фото Євгена Орловського

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: