ТЕМА

Пустовойтенка запропонували на місце Улянченко за "результатами телефонного опитування"

29 мая 2009 | 12:28

Заява міжфракційної депутатської групи «За чисту Київщину».


20 травня цього року через засоби масової інформації було повідомлено, що уряд вніс Президенту України Віктору Ющенку подання про призначення Пустовойтенка В.П. головою Київської обласної державної адміністрації за рекомендацією обласної ради.
Так звана «рекомендація» була підготовлена за результатами телефонного опитування з цього питання членів президії Київської облради. Зважаючи на це, депутатська група «За чисту Київщину» заявляє наступне.
Стаття 57 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» говорить про те, що президія обласної ради «є дорадчим органом ради, який попередньо готує узгоджені пропозиції і рекомендації з питань, що передбачається внести на розгляд ради. Президія ради може приймати рішення, які мають дорадчий характер». Положення цієї статті закріплені також у регламенті Київської обласної ради та рішенні облради «Про утворення Президії Київської обласної ради V скликання та затвердження Положення про неї» за №023-02-V від 08.06.2006 року.
Вищезазначеним стверджується, що всі рішення президії ради підлягають подальшому розгляду на сесіях облради. Тільки сесія може виносити рішення від імені облради. Як відомо, сесія облради питання щодо рекомендації кандидатури Пустовойтенка В.П. на посаду голови Київської обласної державної адміністрації не розглядала.
Крім того, пункт 5 «Положення про Президію Київської обласної ради V скликання» визначає форму роботи президії облради. Ним визначено, що «президія ради здійснює свою роботу у формі засідань». Інших форм роботи , у тому числі «телефонного опитування», не передбачено. Тому прийняте рішення президії облради за результатами телефонного опитування її членів не є правомірним.
Таким чином, оприлюднена інформація щодо рекомендації облрадою кандидатури Пустовойтенка В.П. на посаду голови Київської обласної державної адміністрації є такою, що не відповідає дійсності, виходячи з положень статті 57 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», регламенту Київської обласної ради та рішення облради «Про утворення Президії Київської обласної ради V скликання та затвердження Положення про неї» за №023-02-V від 08.06.2006 року.
Враховуючи вищенаведене, пропонуємо прийняти рішення сесії облради, яким визнати надання рекомендації про призначення Пустовойтенка В.П. головою Київської обласної державної адміністрації за результатами телефонного опитування з цього питання членів президії Київської облради нелегітимним.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

20 июля 2006 года. Общественные слушания в Киевсовете по вопросу несанкционированной торговли. Мэр Черновецкий - весь в думах о киевлянах

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: