ТЕМА

Премєр зобовязала Міністра освіти провести перемовини з молоддю

03 июня 2009 | 13:21

Премєр зобовязала Міністра освіти провести Круглий стіл з молоддю стосовно останніх освітянських нововведень.


“З метою спільного пошуку шляхів розв’язання найважливіших студентських проблем прошу організувати та провести зустріч у форматі Круглого столу з лідерами студентських та молодіжних організацій України. Про результати інформуйте мене особисто,” - звертається Прем’єр до Міністра освіти і науки Івана Вакарчука. Копію звернення рекомендованим листом одержали сьогодні лідери студентських та молодіжних організацій.

 

Нагадуємо, що вже чотири тижні студентські та молодіжні організації України вимагали повного призупинення дії постанов №369 і №133 та розпорядження №416-р Кабінету Міністрів, а також наполягали на проведенні повноформатних консультацій з молоддю з приводу зазначених документів. Незадоволена молодь і планами Міністерства освіти і науки позбавляти стипендій за одну “трійку”. На думку молодіжних лідерів, такі освітянські ініціативи Кабміну загрожують, зокрема, збільшити рівень корупції у сфері освіти та збільшити рівень злочинності серед молоді. Указ Президента призупинив, а Кабінет Міністрів скасував дію деяких положень постанови №369, але це не влаштувало молодь, оскільки попередні вимоги були задовільнені лише частково. Зокрема, досі лишається чинним, зокрема, дозвіл брати гроші за відпрацювання студентами занять з дисциплін, що були ними пропущені “без поважних причин”, брати гроші за проведення “за бажанням” учнів та студентів додаткових індивідуальних занять та консультацій, за надання бібліотеками послуг з користування літературою понад установлені терміни, за забезпечення доступу до мережі Інтернет та користування корпоративною електронною поштою, за відшкодування витрат на виготовлення та оформлення атестатів, свідоцтв та інших документів про вчені звання, та ін. Також досі залишається чинним скорочення державного замовлення на всі спеціальності за всіма напрямами навчання не менше ніж на 10%. Подробиці читайте тут – http://gazeta.univ.kiev.ua/?act=view&id=2562

 

Також нагадуємо, що днями ряд студентських та молодіжних організацій заявили про проведення всеукраїнської акції протесту проти зазначених освітянських ініціатив ( http://human-rights.unian.net/ukr/detail/191015, http://studplatforma.org.ua/ua/pr/ ). Вчора про намір провести Круглий стіл із молодіжними лідерами заявили також у припартійній молодіжній організації <<Батьківщина молода>> ( http://www.bm.org.ua/article/show/alias/news/article_id/1404 ).

 

“Усім студентським та молодіжним організаціям зараз під час будь-яких перемовин потрібно особливо ретельно слідкувати за тим, аби спілкування не велося у форматі “перемовини про проведення перемовин,” – коментує ситуацію Михайло Лебедь, Голова Київського осередку всеукраїнської молодіжної організації <<Фундація регіональних ініціатив>>, а також наголошує на тому що молодь вимагає проводити перемовини вже після призупинення цих нормативно-правових актів.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Тернополь. Показ мод.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: