ТЕМА

У Харкові протизаконно переводили в Молдову 2-3 мільйони доларів щомісяця

03 июня 2009 | 18:32

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Харківській області спільно з харківською обласною прокуратурою та правоохоронними органами республіки Молдова викрили потужне організоване злочинне угруповання, яке протягом 2007 2009 років, використовуючи приміщення пункту обміну валюти, розташоване у Харкові, здійснювало незаконний переказ іноземної валюти за межі України. Суми незаконних оборудок щомісячно, за оперативними даними, сягали 2-3 мільйонів доларів.


Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Харківській області спільно з харківською обласною прокуратурою та правоохоронними органами республіки Молдова викрили потужне організоване злочинне угруповання, яке протягом 2007 – 2009 років, використовуючи приміщення пункту обміну валюти, розташоване у Харкові, здійснювало незаконний переказ іноземної валюти за межі України. Суми незаконних оборудок щомісячно, за оперативними даними, сягали 2-3 мільйонів доларів.

У своїй злочинній діяльності зловмисники використовували агентську угоду між харківським приватним підприємством та харківською філією одного з акціонерних банків, а також незаконно відкриті рахунки в одному з банків Придністровської Молдовської республіки.

Незаконність діяльності зловмисників підтверджують результати спецоперації УБОЗ в Харківській області, зокрема, оперативні закупівлі іноземної валюти.

За матеріалами працівників УБОЗ ГУМВС України в Харківській області прокуратура області порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 366 (службова підробка), ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 202 (порушення порядку зайняття банківською діяльністю) Кримінального кодексу України.

Нещодавно працівники УБОЗ провели обшуки в приміщеннях потужного тіньового валютного центру. Під час обшуку було вилучено 500 тисяч доларів готівкою, 20 тисяч євро, 800 тисяч російських рублів та інші речові докази.

Внаслідок операції УБОЗ в Харківській області комерційний банк розірвав агентську угоду з вказаним вище приватним підприємством.

Спецоперація українських та молдовських правоохоронців стала можливою завдяки домовленостям, які були досягнуті між Міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком та Міністром внутрішніх Республіки Молдова Валентином Межинським.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: