ТЕМА

Секретар ФПУ може опинитися у СІЗО

11 июня 2009 | 14:01

Печерський районний суд міста Києва сьогодні обере запобіжний захід секретарю ФПУ, причетному до діяльності ОЗУ "Капітошки".


Печерський районний суд міста Києва сьогодні обере запобіжний захід секретарю Федерації профспілок України Ігорю І., якого було затримано в результаті спецоперації працівників Головного Управління по боротьбі з організованою злочинністю  МВС України та Генеральної прокуратури за причетність до діяльності організованого злочинного угруповання Олександра Капітонова ("Капітошки"). Зловмиснику, який у даний час перебуває під вартою, висунуто звинувачення у порушенні ч.4 ст.189 (здирництво), та ч.2 ст.279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) Кримінального Кодексу України. Звинувачення наполягатиме на його арешті.

Секретар ФПУ – це вже сьомий учасник бандитського угруповання О. Капітонова, якого затримали працівники ГУБОЗ та ГПУ. Ігора І. було затримано у Києві при виході з будівлі ФПУ, коли він мав сісти в свій автомобіль марки «Лексус». Спротиву зловмисник вчинити не встиг. За оперативними даними, його роль у банді полягала в тому, що, зловживаючи своїм службовим становищем розробляв схеми для рейдерських захоплень об’єктів ФПУ (земельні ресурси, санаторії, профілакторії тощо).

Нагадаємо, у 2008 році за матеріалами ГУБОЗ Головним слідчим управлінням Генпрокуратури за ст.257 (бандитизм) було порушено кримінальну справу відносно учасників злочинного угруповання, які займалися рейдерськими захопленнями. За інформацією Генпрокуратури, протягом 2006-2008 років банда О.Капітонова скоїла понад 5 нападів на прибуткові підприємства та установи різних форм власності. Крім торговельно-офісного комплексу "Веста" та адмінбудівлі держпідприємства Міністерства транспорту та зв`язку України, бандитських атак зазнали підприємства ВАТ "Кременчуцький сталеливарний завод", ВАТ "Черкасигаз" та управління земельних ресурсів Києво-Святошинського району Київської області та Одеський порт «Південний», до речі рейдерська атака була розроблена Ігорем І.

Об'єкти нападів зловмисники підшукували заздалегідь, потім штучно створювали майновий спір, фальсифікуючи документи, а також ухвалені на їхній підставі рішення судів. Банда скоювала силові захоплення, не чекаючи оскарження судових ухвал, або ж замовчуючи, що такі рішення вже скасовано. У справжніх власників або їхніх представників здирники вимагали майно, гроші або майнові права за припинення злочинних дій. До вчинення окремих злочинів залучалося до 400 осіб, які використовували зброю з гумовими кулями, бейсбольні біти, вибухові пакети, димові шашки, пляшки з бензином, бронежилети, захисні шоломи і щити, бійцівських собак тощо.

Торік у результаті спецоперацій ГУБОЗ та Генпрокуратури було заарештовано двох фігурантів кримінальної справи про бандугруповання - колишнього правоохоронця Валерія З., знаного як "Заєць", та Олександра Пластовця - другої за впливом людини в банді, яка опікувалася фінансовими та юридичними питаннями, так званого, "Першого рейдерського синдикату".

У лютому 2009 р. у результаті спецоперації працівників Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України затримано ще двох активних учасників бандугруповання "Капітошки": Володимира Б. (1968 р.н.) та Федіра Г. (1966 р.н.), знаного на прізвисько "Гоша".

Наразі у розшуку залишаються двоє учасників бандитського формування – О.Капітонов та Сергій Галицький.

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: