ТЕМА

Секретар Федерації профспілок - на підписці. Знов можна тікати?

15 июня 2009 | 11:49

Печерський районний суд м. Києва обрав міру запобіжного заходу секретарю ФПУ.


Печерський районний суд м. Києва відмовив слідчому Генеральної прокуратури України в обранні секретареві Федерації профспілок України запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. За рішенням суду, обвинувачений повинен знаходитися на підписці про невиїзд.

Нагадаємо, 28 квітня цього року тим  же  районним судом  секретар Федерації профспілок України був оголошений в міждержавний розшук.

В результаті спецоперації працівників Головного Управління по боротьбі з організованою злочинністю  МВС України та Генеральної прокуратури Ігоря І. було затримано за причетність до діяльності організованого злочинного угруповання Олександра Капітонова ("Капітошки"). Зловмиснику, висунуто звинувачення у порушенні ч.4 ст.189 (вимагання), та ч.2 ст.279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) Кримінального Кодексу України.

Секретар ФПУ – це вже сьомий учасник бандитського угруповання О. Капітонова, який за даними оперативників, зловживаючи своїм службовим становищем, розробляв схеми для рейдерських захоплень об’єктів ФПУ.

Нагадаємо, у 2008 році за матеріалами ГУБОЗ Головним слідчим управлінням Генпрокуратури за ст.257 (бандитизм) було порушено кримінальну справу відносно учасників злочинного угруповання, які займалися рейдерськими захопленнями. За інформацією Генпрокуратури, протягом 2006-2008 років банда О.Капітонова скоїла понад 5 нападів на прибуткові підприємства та установи різних форм власності. Крім торговельно-офісного комплексу "Веста" та адмінбудівлі держпідприємства Міністерства транспорту та зв`язку України, бандитських атак зазнали підприємства ВАТ "Кременчуцький сталеливарний завод", ВАТ "Черкасигаз", Управління земельних ресурсів Києво-Святошинського району Київської області та Одеський порт «Південний».

Об'єкти нападів зловмисники підшукували заздалегідь, потім штучно створювали майновий спір, фальсифікуючи документи, а також ухвалені на їхній підставі рішення судів. Банда скоювала силові захоплення, не чекаючи оскарження судових ухвал, або ж замовчуючи, що такі рішення вже скасовано. У справжніх власників або їхніх представників здирники вимагали майно, гроші або майнові права за припинення злочинних дій. До вчинення окремих злочинів залучалося до 400 осіб, які використовували зброю з гумовими кулями, бейсбольні біти, вибухові пакети, димові шашки, пляшки з бензином, бронежилети, захисні шоломи і щити, бійцівських собак тощо.

Торік у результаті спецоперацій ГУБОЗ та Генпрокуратури було заарештовано двох фігурантів кримінальної справи про бандугруповання - колишнього правоохоронця Валерія З., знаного як "Заєць", та Олександра Пластовця - другої за впливом людини в банді, яка опікувалася фінансовими та юридичними питаннями, так званого, "Першого рейдерського синдикату".

У лютому 2009 р. у результаті спецоперації працівників Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України затримано ще двох активних учасників бандугруповання "Капітошки": Володимира Б. (1968 р.н.) та Федіра Г. (1966 р.н.), знаного на прізвисько "Гоша".

У розшуку залишаються двоє учасників бандитського формування – О.Капітонов та Сергій Галицький.

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

фото Геннадий Михеев.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: