ТЕМА

Медіа-профспілка ініціює створення парламентської комісії "по Медведьку"

15 июня 2009 | 12:12

Київська Незалежна Медіапрофспілка просить Комітет зі свободи слова ВР створити слідчу комісію за фактом бездіяльності прокуратури.


Київська незалежна медіа-профспілка пропонує Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова й інформації створити тимчасову слідчу комісію з приводу ухиляння органів прокуратури і особисто Генерального прокурора Олександра Медведька від порушення кримінальної справи проти працівників міліції, котрі спостерігали за побиттям журналістів і не намагалися зупинити конфлікт, як цього вимагає закон. Йдеться про інцидент 2 жовтня 2008 року, коли на вулиці Леоніда Первомайського в Києві під час висвітлення протестів проти незаконної, на думку протестантів, забудови було завдано шкоди трьом журналістам, а фотокорові газети „Коммерсант-Украина” Олександру Течинському зламано руку.

Голова Комітету КНМП Юрій Луканов кілька разів звертався до генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу проти працівників Печерського райвідділу міліції Києва, котрі створили небезпечний прецедент – не зупинили тих, хто перешкоджав професійній діяльності журналістів. Однак у відповідь профспілка отримала тільки листа від Печерського РУ ГУ МВС України у м. Києві, в якому не містилося інформації про результати розслідування справи за фактом злочинної бездіяльності працівників міліції. Повідомлялося тільки про порушення кримінальної справи, але не за фактом перешкоджання професійній діяльності, а за фактом хуліганства.

Адвокат Андрій Нечипоренко вважає, що ці факти свідчать про невиконання органами прокуратури і Генеральним прокурором України Олександром Медведьком, своїх конституційних обов’язків з нагляду за додержанням законності та ухилення органів прокуратури від розслідування справи за фактом бездіяльності працівників міліції, які допустили побиття людей.

Тим часом, особа, яка зламала руку фотожурналісту Олександрові Течинському і проти якої порушено кримінальну справу за фактом хуліганства, перебуває у розшуку.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Австрийка Ивона Дадик радуется взятию высоты после прыжка.3 августа, Олимпийский стадион в Лондоне.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: