ТЕМА

У Вінницькій колонії побили не лише українців, ба навіть швейцарця

18 июня 2009 | 22:58

МАСОВЕ ПОБИТТЯ В"ЯЗНІВ ВІННИЦЬКОГО СІЗО ТА ТЮРМИ №1.


Вінницька правозахисна група повідомляє громадськості про чергове брутальне порушення прав людини щодо засуджених. Згідно з інформацією, яка надійшла до нас нелегальними, але незалежними один від одного каналами о 6год 30хв 18 червня 2009 року переодягнені у чорну форму в масках та без знаків належності до будь-яких формувань, озброєні спецзасобами чоловіки в кількості 30 осіб скоїли масове побиття громадян, які утримуються у Вінницькій тюрмі №1 (вул.Островського, 2). Як стало відомо Вінницькій правозахисні групі в побитті в‘язнів приймали участь переодягнені оперативники Управління Державного Департаменту України з питань виконання покарань у Вінницькій області та зведена група переодягнених оперативників різних колоній, що розташовані на Вінниччині.
В ході т.зв. «маски-шоу» було побито велику кількість ув‘язнених, частина з яких наразі утримується в медичній частині тюрми в умовах, коли належна медична допомога їм не надається. За інформацією, яка надійшла до ВПГ, і яка має бути негайно перевірена, керівництво тюрми категорично відмовляється дозволяти госпіталізацію побитих засуджених, попри відсутність умов для належного надання медичної допомоги. Наразі обстановка в тюрмі залишається дуже напруженою, прокуратура Вінницької області в чергове ігнорує масове побиття в‘язнів, демонструючи зневагу та презирство правами людини. На ув‘язнених, які стали жертвами побиття, чиниться неймовірний тиск та залякування з метою підписати документи про відсутність претензій до колонії, або зізнатися у «протиправній поведінці».
В п‘ятницю 19 червня біля 12 години біля будинку Управління Державного Департаменту України з питань виконання покарань у Вінницькій області зберуться родичі ув‘язнених, які будуть в мирний спосіб протестувати проти катувань, яких зазнали їхні близькі.
Оскільки Вінницька правозахисна група не має доступу до спілкування із засудженими Вінницької тюрми №1, які могли зазнати знущань, ми змушені оприлюднити список засуджених, щодо яких наявна інформація про жорстоке поводження і яких ми вимагаємо негайно пред‘явити громадськості:
1. Рослик П.А. (6 камера)
2. Хам А.Н. (46 камера)
3. Слободян К.В. (46 камера)
4. Роік В.С. (46 камера)
5. Чумак С.В. (46 камера)
6. Чечинюк А. (можливо сильно побитий, перебуває в санчасті)
7. Мєдвєдєв Д. 16 камера (можливо сильно побитий)
8. Тимур Флорес Лопес (громадянин Швейцарії, інформація направлена в Посольство Швейцарської Республіки в Україні)
9. Степанюк Валерій Васильович
Деякі прізвища можуть бути подані із помилками, оскільки список отримано нелегальних шляхом.
Вінницька правозахисна група звертається до Уповноваженого ВР з прав людини Н.І.Карпачової з проханням негайно спрямувати до Вінницької тюрми №1 групу співробітників Секретаріату з метою перевірити інформацію про масове брутальне побиття ув‘язнених цього пенітенціарного заходу. Ми офіційно заявляємо про свою готовність до роботи в вкладі будь-якої комісії, якій буде надана можливість ефективної і неупередженої перевірки повідомлень про можливі злочини, вчинені щодо ув‘язнених Вінницької тюрми №1.
Ми закликаємо до негайного припинення поширеної практики побиття ув‘язнених колоній та СІЗО переодягненими оперативниками установ виконання покарань.
Вінницька правозахисна група готова надати безкоштовну правову допомогу усім ув‘язненим, які будуть звертатися до нас з приводу побиття 18 червня у Вінницькій тюрмі №1. Ми і надалі продовжимо інформування громадськості про порушення прав людини в пенітенціарних установах.
Координатор ВПГ
Дмитро Гройсман


комментарии [4]

06.07.2009 21:10     Свідомий Перш, ніж писати подібного роду статтю, потрібно зустрітись з начальником тюрми і принаймні поговорити З НИМ, а не налаштовувати людей проти тих, хто нас, власне кажучи, і охороняє.
Д.Г., це ДУУУЖЕ не професійно. кажу вам це як журналіст.
24.06.2009 10:59     Антизек А те, кто заказывает подобные материалы, кем финансируется? Смахивает на очередную провокацию с целью убрать неугодных. Как можно доверять людям, использующим "нелегальные каналы информации". Сами заказали, сами организовали, сами потом об этом пишут. Бедные зэки, очередной раз пострадали. А кто хоть раз написал о пострадавших людях, у которых эти зэки отняли кормильцев, отняли возможность жить??? Заказуха. Бред полный.
22.06.2009 12:33     Хунвейбин Соболева, вас выдает стиль изложения материала. Такой слог встречается только в ментовсих протоколах, которых Вы видимо много написали по роду служебной деятельнсти.
Нормальные люди так не говорят и не пишут.
22.06.2009 10:22     Соболева С.Є. Я Соболєва С.Є. 19.06.2009 року о 19 годині 30 хвилин по телеканалу 1+1 у новинах ТСН, переглянула сюжет про подію, яка сталася у Вінницькій тюрмі №1, а саме: про масове побиття вязнів. Але 19.06.2009 року мого чоловіка Здрайковського Вадима Володимировича, 1950 року народження відвідували адвокати. Я відразу зателефонувала адвокатам та запитала: «чи з моїм чоловіком усе нормально?» Вони повідомили мене про те, що з моїм чоловіком усе гаразд та його не били «дубінками» та стан здоровя його нормальний.
Решта увязнених, які сидять з моїм чоловіком також не били, а інформація яку розкручують правозахисні організації спрямована на підняття їх власного рейтингу, незважаючи на переживання родичів тих людей, які знаходяться в Вінницькій тюрмі.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

фото Хэльмута Ньютона

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: