ТЕМА

Українці та болгари збагатили Європу валютою

25 июня 2009 | 11:06

На Полтавщині УБОЗ викрив організовану злочинну групу, учасники якої з Болгарії до України возили та розповсюджували фальшиві євро.


Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Полтавській області викрили організовану злочинну групу, що розповсюджувала на території України фальшиві євро. Організатором групи фальшивомонетників був донеччанин   Олексій (1964 р.н.). До злочинної групи також  увійшли троє чоловіків, один з яких раніше судимий.

Як встановили оперативники УБОЗ, до України фальшиві купюри номіналом 50 євро зловмисники завозили з Болгарії. Потім ці «гроші» вони збували в різних регіонах України, зокрема, Полтавській, Одеській та Херсонській областях. Самі банкноти були відмінної якості  та виготовлені на високотехнологічному обладнанні, відрізнити їх від справжніх було дуже тяжко, особливо громадянину, що не кожен день розраховується в євро.

Для припинення подальшого розповсюдження підроблених грошей, УБОЗівці провели декілька оперативних закупівель. Операцію було проведено в містах Полтава та Одеса, в результаті якої, оперативники вилучили у «євро-шахраїв» понад 60 тисяч фальшивих євро. Всі учасники злочинної групи затримані в порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України.

За матеріалами працівників спецпідрозділу БОЗ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України. Проводяться подальші заходи по виявленню осіб, які можуть бути причетні до фальшування.

 

 

Прес-група ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Facebook

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: