ТЕМА

Медіапрофспілка з"ясувала, чому телевізійники втрачають свідомість

31 июля 2009 | 07:04

Працівники редакції новин НТКУ не випадково втрачають свідомість на новому робочому місці.


29 липня 2009 року. Після втрати свідомості на робочому місці однією із співробітниць редакції новин Національної телекомпанії України і погіршення здоров`я кількох інших комісія Київської незалежної медіа-профспілка виявила, що нове приміщення, куди днями було переведено ТВО «Новини» не відповідає загальним нормам умов праці згідно чинного законодавства України, оскільки воно змінює та істотно погіршує умови роботи працівників. Серед порушень в складеному комісією Акті, зокрема, відзначено, що Загальна площа окремих приміщень не відповідає нормам по шість метрів квадратних на одну особу: є кімнати, в яких на п’ятнадцяти квадратних метрах працюють чотири особи. В багатьох кімнатах нема вікон для постачання кисню в робоче приміщення, а кондиціонери для вентиляції повітря відсутні. Зі слів співробітників ТВО «Новини», це приміщення належним чином не введено в експлуатацію, не погоджено з санепідемстанцією, з пожежною охороною. Виявлено також ряд інших порушен ь.

Тим часом, колишнє приміщення ТВО «Новини», яке цілком відповідало належним нормам, стоїть порожнє. Голова Комітету КНМП на НТКУ Катерина Кацан припускає, що журналістів загнали до непристосованого приміщення, аби здати їхні попередні робочі кімнати в оренду, можливо, якимось «лівим» структурам.

Комісія КНМП пропонує адміністрації НТКУ Перш ніж істотно змінювати умови роботи працівників, ввести належним чином приміщення в експлуатацію з дотриманням санітарних і протипожежних норм згідно Закону України «Про охорону праці» та усунути всі виявлені порушення.

Комітет КНМП має намір розглянути ситуацію на найближчому засіданні і вжити заходів для зміни ситуації на краще.


Прес-служба Медіа-профспілки


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

Голый протестант на памятнике перед Белым домом

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: