ТЕМА

Організатори Антонич-фесту побоюються, що його просруть слідом за "Свіржем"

10 августа 2009 | 13:39

Вчора на сайті фестивалю «Антонич-фест», який має відбутися в перших числах жовтня в Києві, зявилась інформація, що слідом за «Свіржем» та «Про-роком» він також може не відбутися, якщо глядачі самі його не проведуть.


«Антонич не винний в тому, що народився 1909-го року. Він не знав, що за сто років в Україні буде криза, - кажуть організатори. – Тому ми маємо провести цей фестиваль як альтернативу занудним вшануванням в палаці Україна, які відбудуться 6 жовтня під патронатом Президента».

 

Організатори вже привернули увагу ЗМІ до Антонич-фесту своїми нестандартними вуличними акціями. Так в Києві з’явилось графіті «Антонич-100», яке намалював один з найвідоміших київських графітистів Гомер. Юлія Бурковська, Богдан Логвиненко та всі учасники громадських акцій читали вірші в автобусі, метро, у заторі машинам.

 

«Ми хочемо привернути увагу до забутої поезії, - каже Юлія Бурковська, письменниця та радіоведуча, - Зараз ми запрошуємо усіх бажаючих з різних міст читати Антонича в трамваях, на вулиці, в метро. Ми маємо відео вже з Одеси, Дніпропетровська, Харкова, Вінниці.»

 

Всі відеозаписи глядачі зможуть побачити на фестивалі. Збір читачів Антонича з усіх куточків світу продовжується.

 

«Нас не влаштовує те, що нашого позитивного Антонича знову просруть іконізацією, а українська поезія залишиться для маргіналів. – говорить координатор фесту Богдан Логвиненко, - Ми – не маргінали! Ми запрошуємо усіх бажаючих взяти участь в наших подіях. Вчора ми дізнались, що Володимир Бебешко з «Поющімі трусамі» не проти записати пісню на слова Антонича – і це, на нашу думку, прорив. Це той шлях, за яким в Україні щось нормальне можна зробити популярним – через стьоб і неформальність.»

 

Організатори пропонують долучитися якщо і не грошима, то справою – волонтерською, або поселенням музикантів, художників та скульпторів у своєму київському помешканні.

 

«Ми збираємо гроші на лікування Сергія Кузьмінського, - каже куратор фесту Ольга Тихонова, - але це некрологія. Більшість людей вже знали, що він помре, попри «втішні прогнози лікарів». Ми пропонуємо збирати не на те, щоб врятувати, а на збудування. На розвиток фестивального руху, що потрібно для кожного із нас і допоможе нам швидше стати гідними європейцями, збирати гроші з європейських туристів тут, а не відлякувати їх невдалими Свіржами.»

 

Антонич-фест планується провести з 30 вересня по 4 жовтня у парку Нивки в Києві. Туди запрошені авторитетні скульптори, художники, музиканти та письменники з усієї України.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: