ТЕМА

Дивина: вчора побили зека - сьогодні звільнили начальника колонії

25 августа 2009 | 19:27

Добрі новини: Звільнено начальника Установи виконання покарань №1 (м.Вінниці), якого звинувачують у жорстокому побитті засудженого.


Вінницька правозахисна група вітає оперативно прийняте рішення нового керівництва Державного департаменту України з питань виконання покарань, про звільнення Начальника УВП №1 (Вінницького СІЗО) Козачишина. Вказане рішення було прийнято у святкові дні, негайно після оприлюднення Вінницькою правозахисною групою нелегально відзнятого відео, на якому жорстоко побитий ув‘язнений В‘ячеслав Мушинський розповідає про те, що його побив у себе в кабінеті особисто начальник УВП №1 Козачишин.
Поширене Вінницькою правозахисною групою відео про побиття засудженого, на протязі святкових днів подивилося більше двох тисяч глядачів. Воно доступне для перегляду за адресою: http://www.youtube.com/watch?v=xe-hK5tlVMc
З 24 серпня 2009 року за інформацією, яку Вінницька правозахисна група має у своєму розпорядженні, Начальником УВП №1 призначено Журу Леоніда Валентиновича. Нагадаємо, що попереднього начальника Вінницького СІЗО п.Балтака було звільнено із займаної посади невдовзі після поширеного ВПГ повідомлення про масове побиття невідомими особами в масках в‘язнів СІЗО під час т.зв «планового обшуку» 18 червня цього року.
Вінницька правозахисна група вітає кадрове рішення нового керівника Державного департаменту України з питань виконання покарань Олександра Галінського про зміну керівника пенітенціарного закладу, якого звинувачують у побитті ув‘язненого. Ми також відзначаємо, що за нашою інформацією на ув‘язненого Мушинського не тиснуть, перед ним вибачились. Наразі голодування в‘язнів УВП №1 припинено, обстановка в установі спокійна. Проте звільнення начальника колонії, недостатня міра реагування. Ми очікуємо на принципову оцінку прокуратурою Вінницької області відео-повідомлення про побиття ув‘язненого.
Вінницька правозахисна група звертається до керівництва Державного департаменту України з питань виконання покарань з пропозицією невідкладно розпочати обговорення шляхів запровадження ефективного цивільного демократичного контролю в пенітенціарній системі, спрямованого насамперед на недопущення випадків катувань та жорстокого поводження в українських тюрмах. Якщо керівництво Департаменту виявить волю для цього, ми готові надати максимальне сприяння та взяти в такій діяльності найактивнішу участь,залишаючись при цьому безумовно лояльними лише по відношенню до жертв порушень прав людини.
Координатор ВПГ
Дмитро Гройсман


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Крымские пещеры

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: