ТЕМА

Українські прикордонники посилають конголезців на смерть

02 сентября 2009 | 15:06

Вінницька правозахисна група закликає негайно зупинити примусове видворення громадян Конго з України, оскільки серед них можуть знаходитися біженці.



Як щойно стало відомо Вінницькій правозахисній групі, в ці хвилин працівники Державної прикордонної служби України примусово нмагаються відправити авіарейсом на Дубай (ОАЕ) шістьох громадян Демократичної Республіки Конго, серед яких може бути як мінімум один потенційний біженець
Указаним особам було відмовлено у доступі до визначеної законодавством процедури надання статусу біженця в Україні, не надано можливості отримати правову допомогу та доступ до спілкування із співробітниками Регіонального представництва Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців.
Відповідно до інформації, що міститься на сайті Державної прикордонної служби України, 6 громадян ДРК прибули до аеропорту „Бориспіль” 31 серпня 2009 року. Їм було відмовлено у в’їзді до України та оголошено, що 2 вересня їх відправлять назад. Державна прикордонна служба України підтвердила, що один з них намагався зістрибнути з трапу літака та стверджував, що „він хоче залишитися в Україні”. Також принаймні один із іноземців мав можливість поскаржитися в телефонному режимі на протиправне застосування до нього сили співробітниками правоохоронних органів на території аеропорту «Бориспіль».
Вінницька правозахисна група закликає негайно зупинити видворення усіх затриманих громадян ДРК, надати їм можливість зустрітися із представниками УВКБ ООН забезпечити усім бажаючим доступ до процедури надання сатутсу біженця в Україні.
В умовах, які складаються, видворення потенційних біженців, на нашу думку порушує міжнародні зобов‘язання України і черговим свідченням ігнорування державною владою загальновизнаних стандартів в галузі прав людини.
Координатор ВПГ
Дмитро Гройсман


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

В немецком аэропорту Пархим, который принадлежит китайской компании, в украинский самолет Ан-124 грузят вагон метро, изготовленный транспортным отделением канадской корпорации Bombardier для метро в индийском Дели. «Bombardier Transportation» изготовит 424 вагона для метро в столице Индии.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: