ТЕМА

Перед виборами громадяне згадали про свої права

03 сентября 2009 | 16:03

Акція проти сваволі з боку приміських перевізників.


Коли: пятниця 4 вересня 2009

 

Адреса: Київська областна адміністрація, вул. Лесі Українки, 1 (метро Печерська)

 

Початок акції о 14. 00

 

Приватне підприємство «Обухівтранс» є єдиним перевізником у районі, що забезпечує йому можливість у підвищені тарифів на перевезення, оскільки наразі повноцінної конкуренції йому просто не існує. Ніхто з представників ні районної, ні обласної ради так і не надали місцевій громаді документів, які підтверджуючих законність діяльності зазначеного вище підприємства. Яким чином «Обухівтранс» отримав дозвіл на перевезення у районі ніхто, крім чиновників не знає. Але, так чи інакше, мешканці вимушені користуватися його послугами і платити саме ту ціну, котру забажає перевізник.

 

Представники «Обухівтрансу», кажуть громаді, що мають усі юридичні підстави для такого значного підвищення ціни. Але вони не поспішає надавати докази цією законності. Вони не поспішають надавати справжні бухгалтерські розрахунки, які б довели правоту підвищення плати за перевезення. Але вони спираються на міфічний дозвіл з Облдержадміністрації. Але чи в компетенції Обласної Адміністрації видавати такі розпорядження? Чиновники не врахували, що перевізник є монополістом, не забезпечили компенсацій для малозабезпечених громадян або таких, які працевлаштовані за межами свого населенного пункту.

 

“Рік тому ВОНИ підвищили ціну проїзду до 6 гривень, аргументуючи це підвищенням ціни на пальне. Але коли ціна бензину різко впала вартість проїзду не змінилася, – обурюються ініціатори акції. – Ми цілий рік переплачували за користування послугами приватного перевізника «Обухівтранс», забезпечуючи йому надприбуток. Ніхто і не думав повертати втрачені кошти”.

 

Сьогодні, вартість проїзду складає 7 гривень. В вересні вона підскочить до 8-ми. Влада попереджає про подорожчання до 10 гривень. Якість послуг точно не підвищиться, кількість черг не зменшиться.

 

Активісти готові змінити ситуацію, знизити тарифи на проїзд, покарати монополіста «Обухівтрансу» та корумпованих чиновників, що сприяють розквіту нахабності і безкарності перевізника.

 

Вимоги акції:

 

– Зниження ціни на проїзд до 5 гривень, оскільки громадяни цілий рік платили за цінами, що не відповідали реальній вартості проїзду.

 

– Розгляд питання введення у районі ще декількох перевізників для усунення монополії приватного перевізника «Обухівтранс».

 

– Розгляд питання обласними та районними радами, щодо можливості введення дешевого комунального транспорту на маршрутах «Українка – Київ» та «Обухів – Київ».

 

Цією акцією громадяни бажають започаткувати цілу кампанію виступів за посилення ролі місцевих громад у здійсненні влади та за докорінне перетворення характеру взаємодії між різними рівнями державної влади.

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Предметы поклонения

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: