ТЕМА

На Одещині судитимуть угонщиків вантажівок

28 сентября 2009 | 16:10

До суду направлено кримінальну справу порушену відносно учасників ОЗГ, які викрадали вантажні автомобілі.


До суду направлено кримінальну справу, порушену за  матеріалами працівників Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Одеській області за ознаками злочину, передбаченого  ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Справу було порушено в червні цього року відносно учасників організованої злочинної групи, які на території області  викрадали вантажні автомобілі.

Організував та очолив групу автокрадіїв 20-річний уродженець Одеської області. До її складу також увійшли троє місцевих мешкаців, двоє з яких вже притягувались до кримінальної відповідальності.

Як встановили оперативники, учасники ОЗГ за об’явами шукали роботу водіїв вантажівок. Після так званого працевлаштування та оформлення довіреності на право керування автомобілем, зловмисники переганяли вантажівки марок «КамАЗ», МАЗ» або «Івеко» в одне з сіл Одеської області, де розбирали їх на запчастини та продавали. В першу чергу збувалися двигуни автівок, а потім все інше. Таким чином, зловмисники викрали сім вантажівок на загальну суму майже 680 тисяч гривень. Наразі відшкодовано 414 тисяч 700 гривень збитків.

 Відносно лідера злочинної групи обрано міру запобіжного заходу – утримання під вартою, іншим – підписка про невиїзд.  Санкція статті, що інкримінуються зловмисникам, предбачає до 12 років позбавлення волі.

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

фото Геннадий Михеев.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: