ТЕМА

Кияне гуртуються у боротьбі з рейдерами

21 октября 2009 | 13:32

Акція проти захоплення житлових будинків у центрі Києва.


Мешканці будинків на вулиці Володимирська, 19а та Софіївська, 18а протестують проти незаконного зайняття горищ їх домів рейдерською групою на чолі з І.Доценком. Мешканці занепокоєні технічним станом дому. Надбудовування мансарди ризикує зруйнувати будинок взагалі. Разом з тим, знищення домів може бути головною метою рейдерів, адже це дасть змогу звільнити територію в самому центрі міста. Подібний сценарій вже було реалізовано на вулиці Великій Васильківській (буд.35-37).

 Захоплення минулого тижня двох будинків за адресами вул. Володимирська, 19а та вул. Софіївська, 18а стало свідченням того, що у гонитві за наживою, будівельний бізнес за надійної підтримки місцевих органів влади та повного ігнорування проблеми з боку державних органів влади, почав окуповувати не тільки землю, але й житлові будинки. Рейдери на чолі з І.Доценком безкарно порушують базові права громадян, гарантовані Конституцією та законами України.

 Закон України про приватизацію державного житлового фонду від 1992 року встановив, що допоміжні приміщення у багатоквартирному будинку належать власникам кватир. Набуте громадянами право на квартири державного житлового фонду та належні до них допоміжні приміщення є непорушним (ст. 41 Конституції України), забезпечується державою та захищається судом (ст. 55 Конституції). Нав’язування власних послуг як “інвестора” (як це зараз намагається презентувати творча майстерня “АННА”, від імені якої диють рейдери) є протизаконним та суперечить інтересам та вимогам власників даного приміщення.

 Група молодиків на чолі в І.Доценком, що увірвалась до будинку на вул. Володимирській, 19а, не має і не мала жодних законних підстав перебувати на горищі. Розпорядження від 17 вересня 2008 року, яким творчій майстерні АННА давався дозвіл на проведення перебудови та надбудови мансарди, було скасовано Шевченківською РДА ще на початку жовтня. Проте використовуючи підробні документи та замовне рішення суду Деснянського (!!!) району, рейдерам вдалось переконати міліцію у тому, щоб правоохоронці зайняли пасивну позицію у конфлікті. Водночас, за відсутності законних підстав на зайняття горища у будинку на Володимирській, Шевченківський районний суд став на захист місцевих мешканців та підтвердив незаконність захоплення приміщення.

 Ми закликаємо громадськість та правоохоронні органи захистити закон та громадян від рейдерських захоплень!



комментарии [1]

21.10.2009 19:13     Киянин захват крышуют непосредственно в гувд и, видимо, лично генерал ярема, а дальше сам луценко рейдеры, вернее, их бойцы из фирмы "спецзахист плюс" руководители некто крысин ю.в.(ин 2678318396) и кошелев в.в. (ин 2275721730, живет на лютеранской 11, кв.4), сидят на терещенковской 13. соучередитель также "оризон девелоперс ко." они наняты игорем доценко, по которому масса скандальных дел, связанных с захватом чердачных помещений в центре киева. кошелев ездит на майбахе аа 00 55..
все суды проходят в деснянском суде и милиция шевченковского р-на эти решения принимает, хотя есть запрет на это. решения должны быть только(!) шевченковского суда. на людей милиции плевать с высокой башни.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Народний депутат Віктор Король під час засідання парламенту в Києві, 25 липня 2006 р. 6 лютого 2007 р. Президент України Віктор Ющенко вніс до Верховної Ради України подання про призначення Короля головою Служби безпеки України. 59-річний генерал-лейтенант міліції Віктор Король з липня 2006 г. посідав посаду першого заступника голови комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупції. Фото Олександра Косарева

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: