ТЕМА

Відтепер мєнти вирішуватимуть куди вам ходити в інтернеті

28 октября 2009 | 10:14

22 жовтня 2009 року може стати чорним днем в новітній історії незалежної України.


Саме в цей день 404 народних депутати проголосували "за" законопроект

N3271

, який передбачає введення тотального контролю за українським сегментом Інтернету.

Цей день можна за пару років внести до календарних дат як "День смерті свободи думки в Україні", якщо парламентарі повністю зреалізують свій задум.

22.10.2009 парламентарі усіх фракцій і груп напрочуд синхронно вирішили, що Інтернет, з його неконтрольованим потоком інформації їх "вже дістав" і тому треба покласти край його "фривольному і безвідповідальному існуванню" і дали суперрезультативне голосування аж в 404 голоси.

Відповідно до цього закону, під виглядом боротьби з розповсюдженням порнопродукції, правоохоронці, а з нею і "усі, хто їх контролює" отримають можливість контролю за кожним, хто користується Інтернетом в Україні.

Ніби позитив: збоченців і педофілів стане менше. Хоча й не факт.

Але ж ми знаємо, що "добрими намірами вимощена дорога до пекла" і під категорію "небезпечних" може потрапити..., та хоч усе населення України, яке має доступ до світової електронної мережі.

В першу чергу, в цьому законотворчому "шедеврі" викликає тривогу те, що ця депутатська ініціатива дозволяє запровадження тотального контролю за користувачами Інтернету без будь-якого рішення суду на підставі лише "рішення правоохоронних органів".

Цитую проект закону:

"На підставі мотивованого подання правоохоронних органів провайдери телекомунікаційних послуг зобов'язані вживати заходи з обмеження доступу своїх клієнтів до ресурсів, через які здійснюється розповсюдження незаконного інформаційного наповнення (контенту) ".

Незаконним інформаційним контентом в нашій країні може бути все що завгодно, від критики на адресу уряду до пікантних деталей з життя політиків, бо все це може нести... ну, наприклад, потенційну загрозу державному устрою.

А про яку саме мотивацію йдеться, взагалі законодавець не уточнює.

Отже, маю думку, що треба усіма засобами довести народним депутатам, що такими формулюваннями вони "риють могилу", в першу чергу для себе, бо коли їх трафік будуть контролювати без санкції суду, то буде вже пізно: цензура і тотальний контроль накриє усіх.

Усі, хто поділяює стурбованість української Інтернет-спільноти і виступає проти законодавчого введення цензури в UA-net, можуть залишити свій підпис під петицією, або приєднатися до спільноти в twittion

Владислав Синяговський
источник: blogs.pravda.com.ua



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Виктор Меняйло

Памятник Тарасу Шевченко перед зданием управления ГАИ Винницкой области

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: