ТЕМА

В Київському метро викрали 22 мільйони

10 ноября 2009 | 18:15

Керівників комунального підприємства «Київський метрополітен» підозрюють у безпідставній витраті державних коштів на загальну сумку понад 22 мільйони гривень.


 Ці гроші були витрачені під час закупівлі  запасних частин до вагонів метро та ескалаторів. Зокрема, слідством встановлено, що у результаті тендерних торгів та укладених угод комунальне підприємство придбало в одного з товариств з обмеженою відповідальності  обладнання  за ціною 10,5 мільйона гривень. Однак, зазначене товариство  було лише посередником у реалізації цього обладнання, а не його виробником. Тож, внаслідок такої фінансової операції комунальне підприємство «Київський метрополітен» спричинив збитки бюджету столиці на суму понад 11,6 мільйона гривень.

З аналогічними порушеннями тендерних процедур торік Київський метрополітен придбав у фірми-посередника кабельно-провідникову продукцію на загальну суму майже 22 мільйони гривень, хоча вартість цих матеріальних цінностей безпосередньо від виробника становить 12,9 мільйона гривень. Таким чином у слідства є підстави вважати, що комунальне підприємство за рахунок міського бюджету безпідставно витратило 8,7 мільйона гривень.

У березні минулого року Київський метрополітен закупив палі шпунтовані та рейки на суму сім мільйонів гривень також у посередника, тоді, як виробник  продавав цю продукцію за 5,2 мільйона гривень. Тож у цьому випадку безпідставно було витрачено 1,8 мільйона гривень з бюджету Києва.

Таким чином, внаслідок протиправних дій посадовців комунального підприємства «Київський метрополітен»  столичному бюджету впродовж 2007-2008 років було спричинено збитки на загальну суму 22,1 мільйона гривень.

Наразі прокуратурою Києва порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбачених ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем»  та ч.2 ст. 367 «Службова недбалість» Кримінального кодексу України, якими передбачено до восьми років позбавлення волі та права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Слідство в цій кримінальній справі триває.

 

ДЗГтаМД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

1993 год, Киев. Братья Кличко и неизвестный.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: