ТЕМА

"Родовід Банк" позбавив Фірташа 113 Га змлі

30 ноября 2009 | 14:16

"Родовід Банк" відсудив за борги у бізнесмена Дмитра Фірташа ділянку землі в Києві площею 113 гектарів, повідомляє газета "Дело".


Банк в судах відстояв право вилучити у 16 компаній-неплатників заставу, якою виступала саме ця земельна ділянка в Києві на Оболоні. Про це в інтерв'ю виданню повідомив тимчасовий адміністратор "Родовід Банку" Сергій Щербина.

В серпні міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив, що МВС порушило кримінальну справу за фактом розкрадання 2 мільярдів гривень з "Родовід Банку". Одним з винуватців значилася підконтрольна власникові Group DF Дмитру Фірташу фірма "Баски плюс 2004", яка в листопаді 2007 року відкрила в "Родовід Банку" кредитну лінію на 250 мільйонів гривень під заставу земельної ділянки в Києві в районі вулиці Озерна. Цю ділянку фірма придбала в березні 2007 року на земельному аукціоні майже за 1 мільярд гривень. Після цього ще 15 компаній узяли в "Родовід Банку" кредити під заставу цієї ж землі на суму 1,5 мільярда гривень.

На початку 2009 року вищезазначені позичальники перестали платити за кредитами, а власник земельної ділянки - фірма "Баски плюс 2004" - подала на банкрутство. Процедура банкрутства проводилася в короткі терміни, через що "Родовід Банк" не встиг зареєструватися в комітеті кредиторів цієї фірми. З липня "Родовід" відстоював свої права на вилучення застави в судах.

В інтерв'ю тимчасовий адміністратор "Родовід Банку" Сергій Щербина заявив, що апеляції компанії не подавали. "Були підписані мирові угоди, які дозволили нам забрати застави. "Мирові" були схвалені судовими органами", - зазначив він.

Оцінюючи нинішню ринкову вартість земельної ділянки на Оболоні, Щербина розповів: "Торік ділянку на ринку оцінювали в 10 мільярдів гривень, зараз її можна оцінити в два рази дешевше. Але цього цілком достатньо, оскільки сума заборгованості перед банком цих компаній і компаній, де вони виступали поручителями, складає близько 3 мільярдів гривень".

Говорячи про майбутню долю цих 113 гектарів, тимчасовий адміністратор "Родовід Банку" відзначив, що "в Києві більше немає настільки великих ділянок землі". "На ній можна побудувати мільйони квадратних метрів. Можливо, держава, яка володіє "Родовід Банком", прийме рішення не продавати ділянку, а задіювати її в якомусь інвестиційному проекті з будівництва житла економкласу, наприклад, для держслужбовців. Ми як державний банк прийматимемо ці рішення спільно з Кабміном, можливо, і з ДІУ теж", - підкреслив Щербина.

"За законом у нас є рік, аби тримати вилучену заставу на балансі. Але НБУ розуміє, що так швидко велику ділянку київської землі продати буде складно, тому, можливо, нам дозволять потримати її на балансі довше. Нам, звичайно, цікавіше живі гроші, ніж ця застава. Може, поділимо цю ділянку і продаватимемо частинами".

За матеріалами Газета Діло
 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сиднейский музей полиции и юстиции

Эмма Рольф (она же Може, она же Малхолланд, она же Сибил Вайт, она же Жанна Харрис, она же Эйлин Малхолланд) имела многочисленные судимости в период 1919-1920 за воровство драгоценностей и одежды (шелковые блузы, кимоно и шарфы, антиквариат и т.д). Крала она в различных зданиях вокруг Kensington и Randwick, и в городских магазинах. Потом она будет вновь арестована 5 декабря 1934 за кражу ценных мехов и шелка из магазинов. Всякий раз при аресте Эмма упорно отрицала свою причастность к преступлениям.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: