ТЕМА

Наприкінці правління Ющенко помітив, що прокуратура політизована

01 декабря 2009 | 18:13

Президент України Віктор Ющенко відзначає унікальну роль прокуратури у становленні держави. На цьому він наголосив у своєму виступі на урочистостях з нагоди Дня працівників прокуратури. «Демократія ніде не утверджувалася без права, без закону. Демократія не може існувати без вас... За вами унікальна місія по становленню нашої нації, нашої держави», відзначив Президент.


За його словами, мало можна назвати служб, «які б своїм патріотизмом, своїм професіоналізмом могли утверджувати верховенство права в державі». «Ви – особлива група державних службовців, на вас дивляться десятки мільйонів українців. І тому від вашої функцій, ваших чеснот, вашої професійності, вашого патріотизму багато чого залежить в державі», – наголосив В.Ющенко.

Звертаючись до присутніх, Глава держави закликав їх бути патріотами і професіоналами. «Я не вірю в плакати з політичною рекламою, що Україну врятують розумні, чи красиві, чи здорові... Україну врятують тільки професіонали і патріоти. Причому професіоналізму, якщо він не працює на національну ідею, низька ціна», – зауважив Президент.

Він наголосив, що добре знає, у якій політичній системі доводиться працювати прокуратурі, добре розуміє проблеми прокуратури, а також те, чому відбувається політизація цього органу. «Я добре розумію, як політизація заважає вашому професіоналізму», – сказав В.Ющенко. Президент зазначив, що наполягає на беззастережній деполітизації Генеральної прокуратури. Глава держави вважає, що тільки внесення змін до Конституції України дасть можливість позбавитися цього.

Він також додав, що сьогодні є система, за якою політичні партії впливають на кадрову політику в правоохоронних органах. «Ваша професійна діяльність повинна стояти поза політикою... Генеральна прокуратура має бути найбільш аполітичним органом», – сказав В.Ющенко, додавши, що те саме стосується інших правоохоронних органів, Національного банку України. Президент наголосив, що добре розуміє причини, «чому так глибоко працює політика у справах, які належать виключно компетенції Генеральної прокуратури, чому так хочеться певним лідерам покерувати прокуратурою, підказати в тому чи іншому моменті», підкресливши, що він особисто ніколи не користувався «телефонним правом». «Я гордий тим, що за свою каденцію на посаді Президента я жодного разу не дзвонив Генеральному прокурору і не просив посадити того чи того, звільнити, чи закрити на щось очі», – підкреслив Глава держави. «Ви зараз маєте Президента, який робить усе, щоб ви відчули: ваша сила у вашій незалежності. Ваша залежність – виключно перед законом».

Віктор Ющенко привітав усіх працівників прокуратури з професійним святом та вручив державні нагороди. 



комментарии [1]

03.12.2009 04:20     Обухов Вот врёт. В самом начале своего правления его у резиденции остановили среди ночи сторонники председателя сельского совета, арестованной за незаконное выделение земли и содержащейся в СИЗО г.Киева.Он позвонил Генеральному Пискуну аж в Италию, и эту Валю прямо ночью освободили. Случай не единственный... Брехун.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: