ТЕМА

Злоді в законі Ровшана затримали у Києві

05 декабря 2009 | 09:08

В Києві заарештовано одного з найвпливовіших «злодіїв в законі» на прізвисько «Ровшан Ленкоранський».


Сьогодні Голосіївський районний суд столиці обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою до 40 діб громадянину Республіки Азербайджан Ровшану Джанієву, «злодію в законі» відомому у кримінальних колах на прізвисько «Ровшан Ленкоранський».

За цей термін азербайджанські правоохоронці повинні звернутись з клопотанням про екстрадицію його до Республіки Азербайджан. «Ровшан Ленкоранський» у себе на батьківщині розшукується за вчинення тяжких злочинів, зокрема, замах на вбивство та незаконне поводження зі зброєю.

03.12.2009 року в Києві Ровшан був затриманий працівниками Головного Управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України. Разом з ним правоохоронці затримали громадянина Російської Федерації , який мешкає в місті Києві і є власником одного з столичних ресторанів та трьох його охоронців. У них вилучено два пістолети  «Форт-12Р», «ПМР 9» призначені для відстрілу гумовими кулями та карабін «Вулкан». При проведенні обшуку в автомобілі росіянина оперативники вилучили пістолет «Форт-12Р» без відповідного дозволу та набої до нього. «Ровшан Ленкоранський» є одним з найвпливовіших кавказьких «злодіїв в законі». Раніше у січні 2008 року Джанієв Р. затримувався працівниками ГУБОЗ в порядку ст. 106 Кримінально-процесуального кодексу України. Тоді, Шевченківським районним судом міста Києва  йому було обрано міру запобіжного заходу у вигляді арешту на 40 діб. Однак, перебуваючи під вартою «Ровшан Ленкоранський» використовуючи корумповані зв’язки у Державному комітеті у справах релігій та національностей України отримав статус біженця та був звільнений з під варти і до останнього часу нелегально перебував на території України. Але Вищим адміністративним судом України рішення про надання Ровшану Джанієву статусу біженця було скасовано.

 

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сиднейский музей полиции и юстиции

1926 год. кокаинистка Фэй Ватсон.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: