ТЕМА

Доведено: суддя може безкарно коїти що завгодно

10 декабря 2009 | 11:01

29 жовтня до чергової частини одного з райвідділів Головного управління МВС України в Одеській області зателефонував працівник цього ж райвідділу й повідомив про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася за його участю. Для з'ясування обставин на місце події виїхала слідчо-оперативна група райвідділу.


Як з'ясувалося, працівник міліції, який телефонував у райвідділ, у той вечір повертався додому.  До нього на автомобілі під'їхав суддя районного суду, громадянин М., і, брутально висловлюючись,  почав вимагати, щоб міліціонер сів до нього в авто для бесіди щодо того, як потрібно розкривати злочини. Оскільки суддя був у стані помітного алкогольного сп'яніння, працівник міліції відмовився сідати до нього в автомобіль і запропонував поговорити наступного дня.

Після цього громадянин М., знаходячись за кермом автомобіля, навмисно збив ним правоохоронця. Від цього удару міліціонер впав у кювет та отримав численні тілесні ушкодження.

У ході службового розслідування також з'ясувалося, що тілесні ушкодження від зловмисника отримав і працівник відділення ДАІ. За його словами, коли оформляли матеріали про дорожньо-транспортну пригоду, громадянин М. намагався завести автомобіль, а на прохання працівника ДАІ цього не робити - не реагував. Тож коли працівник міліції спробував забрати ключі запалення, зловмисник наніс йому удар в обличчя. Саме після цього, згідно з Законом України "Про міліцію",  до громадянина  М. застосували спецзасіб - наручники. Після цього його посадили на переднє пасажирське сидіння службового автомобіля, однак він агресивної поведінки не припинив і вибив ногами переднє скло службового авто.

Після оформлення необхідних матеріалів про цю подію суддю відвезли до місця його проживання.

Наприкінці жовтня цього року матеріали за фактом отримання двома працівниками міліції тілесних ушкоджень були направлені до прокуратури району Одеської області для прийняття рішення згідно з  чинним законодавством.

А вже на початку листопада прокуратура винесла постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за згаданими фактами дорожньо-транспортної пригоди та хуліганських дій  на підставі п.2 ст. 6 Кримінально-процесуального кодексу України – «за відсутністю в діянні складу злочину».

 

ДЗГтаМД МВС України



комментарии [2]

12.12.2009 21:48     Горняк Страна идиотов
10.12.2009 13:34     Киянка А водити автомобіль в станні алкогольного сп"яніння для суддів не злочин ?
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

19.01.2010. Киев. Мамаева слобода.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: