ТЕМА

П.Шатковський: Україна не має відношення до "збройного" літака, затриманого в Бангкоку, але...

23 декабря 2009 | 20:13

Дивний коментар дав Уповноважений Президента України з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України П.Шатковський стосовно літака зі зброєю, який првямував до Ірану, але був затримний поліцією Бангкоку. Мовляв, Україна не має до нього жодного стосунку: й літакне нашй екіпаж. Але при цьому Шатковскьий кидає вельми підозрілу фразу: "... українськими спецслужбами виявлені ознаки використання в цій оборудці одним з іноземних спецорганів осіб та зарубіжних компаній, котрі раніше «засвітились» при нелегальних поставках озброєнь та цією акцією можуть завдати шкоди міжнародному іміджу України." Якщо ми має до цього стосунку, то як можна завдати нам шкоди?.. Нижче - текст заяви, розповсюдженої Прес-службою Секретаріату Ющенка.


 

Президент тримає на контролі ситуацію, пов’язану із затриманням у Таїланді літака - П.Шатковський


http://www.president.gov.ua/news/16270.html

У Секретаріаті Президента України здійснюється постійний моніторинг ситуації, пов'язаної із затриманням в аеропорту Бангкоку (Таїланд) літака Іл-76 (реєстр. №4L-AWA) зі зброєю, – повідомив заступник Глави Секретаріату Президента України - Уповноважений Президента України з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України П.Шатковський.

Виявлення спецслужбами Таїланду у взаємодії з іноземними партнерамина борту згаданого літака великої кількості зброї, завантаженої на території КНДР, свідчить про грубе порушення відповідних санкцій РБ ООН і викликає занепокоєння як в Україні, так і у всієї світової спільноти.
У зв'язку з появою у ЗМІ окремих публікацій, пов'язаних із безпідставними спробами звинуватити Україну в організації незаконного експорту зброї з Північної Кореї, П.Шатковський наголошує, що Україна як повноправний член усіх міжнародних режимів контролю за передачами озброєнь та товарів подвійного використання чітко дотримується своїх міжнародних зобов'язань у цій сфері та плідно взаємодіє з відповідними органами експортного контролю і партнерськими спецслужбами іноземних держав.
Наявні результати проведеної за дорученням Президента України перевірки вказують на відсутність даних про можливу причетність держави Україна та українських компаній до згаданої нелегальної оборудки зі зброєю. Літак, що перевозив зброю, також не є українським, як і члени його екіпажу.
Водночас українськими спецслужбами виявлені ознаки використання в цій оборудці одним з іноземних спецорганів осіб та зарубіжних компаній, котрі раніше «засвітились» при нелегальних поставках озброєнь та цією акцією можуть завдати шкоди міжнародному іміджу України.
У зв’язку з цим, Президент України тримає ситуацію під особистим контролем та вимагає від спецслужб і Міністерства закордонних справ України продовжити у взаємодії з іноземними партнерами всебічне розслідування обставин інциденту задля встановлення істинних організаторів та осіб, до нього причетних.
Президент України також доручив розглянути ситуацію, пов'язану з перевезенням літаком Іл-76 (реєстр. №4L-AWA) зброї з КНДР, на засіданні Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю і вжити своєчасних заходів з метою недопущення завдання шкоди інтересам України.


комментарии [1]

27.12.2009 00:08     Логопед Соглашаясь с указанными редактором сайта моментами в заявлении Секретариата, хочу отметить ещё один момент: "вказують на відсутність даних про можливу причетність..." Какая была необходимость вставлять в текст слово "можливу"."Указывают на отсутствие данных про причастность..." - нормально? Добавление слова "возможную" позволяет развивать тему.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Учасниця мітингу, присвяченого 16-й річниці Всесоюзного референдуму 1991 р., тримає в руках карточку з написом «Україна без Ющенка» біля Постійного представництва Президента України в Криму в Сімферополі (Крим) у п'ятницю, 16 березня 2007 р. У мітингу брали участь близько сотні прихильників Партії регіонів, партії «Російський блок» та Російської общини Криму. Під гуркіт каструль, мисок та ложок пікетувальники вимагали від керівництва країни відродження союзу з Росією. Фото Олексія Сувірова

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: