ТЕМА

На Донеччині вбито наркоторговку

12 января 2010 | 17:39

Днями в Пролетарському районі Донецька було скоєне вбивство 36-річної жінки. Важкі поранення отримала і її 27-річна подруга, якій вдалося вирватися з рук вбивці. Зібравши останні сили, вона забігла до під'їзду одного з сусідніх будинків і стала стукати у всі двері. Відкрилася лише одна. Людина, що озвалася о шостій ранку на стукіт у двері закривавленої жінки, виявилася працівником міліції оперативником із 15-річним стажем роботи в карному розшуці. За лічені секунди оцінивши ситуацію, він дізнався у постраждалої, що і де з нею відбулося, та, не гаючи часу, відправився за вказаною адресою, а дорогою викликав карету «швидкої допомоги».


Як з’ясувалося, того суботнього ранку 54-річний наркоман прийшов за черговою порцією ацетильованого опію до двох жінок (потерпілих), у яких регулярно упродовж останніх кількох місяців купував зілля. Тут же він вколов собі одержані вісім міллілітрів, але, як розповість він пізніше на допиті, відчув, що розчин сильно розведений («зовсім не вставило»). Озвучивши свої претензії на якість товару, покупець, що вже спожив його, заявив, що не платитиме за «таку воду». Жінки стали наполягати, пригадавши йому ще й старий борг у 200 гривень, який він так і не повернув. Конфлікт розгорався дуже швидко.
Як стало відомо вже в ході слідства, до цих наркоторговок фігурант мав й інші претензії, які, можливо, і зіграли вирішальну роль того ранку. Незадовго до цих подій він пройшов експрес-тест на Віл-інфекцію і одержав позитивний результат, а оскільки наркотик купував і вживав тільки у цих пані, то був упевнений, що заразився саме у них, чого і не міг їм пробачити. До того ж наркотик, напевно, все-таки став діяти. Скандал через гроші і неякісний товар «переповнив чашу» і чоловік схопив ножа та завдавав обом жінкам тілесних поранень. Одна з них померла на місці, а другій, не зважаючи на рани, вдалося вибігти з квартири. Пошукавши і не знайшовши її по кімнатах, зловмисник зрозумів, що вона втекла, а значить - жива і є свідком. Знаючи, що вона поранена і не зможе далеко піти, він вирішив наздогнати її і довести криваву справу до кінця. Прихопивши зі столу мобільний телефон однієї з господинь, він вийшов із квартири з ножем у руках. На сходах між 1 і 2 поверхами зустрів незнайомця. Як розповість затриманий пізніше на допиті, не зважаючи на звичний вигляд незнайомця, він з першого погляду зрозумів, що перед ним міліціонер. У тій ситуації рахунок йшов на секунди. Досвідчений оперативник зреагував швидше: кількома професійними рухами він обеззброїв супротивника, скинув його на майданчик першого поверху і утримував до приїзду викликаної ним слідчо-оперативної групи.
Встановлено, що 54-річний підозрюваний у вбивстві вживає наркотики упродовж 30 років, має три судимості, дві з яких за наркотики, одна за грабіж, двічі відбував реальні терміни покарання.
Постраждала, котрій вдалося вижити після цієї кривавої різанини, має проникаючі ножові поранення і нині знаходиться на лікуванні. З’ясувалося, що жінки разом орендували квартиру, де виготовляли ацетильований опій, продавали його клієнтам, які там же і кололися.
Працівник міліції, котрий затримав підозрюваного у вбивстві, пропрацював в карному розшуці 15 років Із 2007 року є старшим оперуповноваженим відділу із розкриття тяжких злочинів проти особи карного розшуку Донецького міськуправління міліції.
Наразі стосовно затриманого порушено кримінальні справи за ст. 115 «Умисне вбивство» та ст. 15 «Замах на вбивство» КК України.
 
ВЗГ ГУМВС України
в Донецькій області


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: