ТЕМА

Книгарня "Сяйво" та злочинна бездіяльність міліції

20 февраля 2010 | 09:51

"Київська міліція проявляє злочинну бездіяльність у справі довкола книгарні "Сяйво" - переконаний заступник голови Київського осередку "Громадянської позиції" Олексій Гриценко.


Так, вчора, 19 лютого о 16.30 книгарню знову захопили молоді люди спортивної зовнішності. Кілька десятків молодиків зайшли всередину і закрились в книгарні, заваривши двері. Інша група залишилась назовні охороняти вхід. Коли біля входу в книгарню почали збиратися люди, що відгукнулись на заклик допомогти захоплюваній книгарні, молодчики почали поводитись агресивно, нападали на людей, застосовуючи сльозогінний газ.

Міліція затримала кількох осіб, проте надалі тільки спостерігала за ситуацією, фактично не втручаючись. За словами представників правохоронних органів, молодчики є представниками охоронної фірми, котру найняла компанія, що володіє приміщенням. На прохання представників "Громадянської позиції" перевірити документи у цих людей, встановити, чи дійсно всі вони є співробітниками цієї фірми міліція не реагувала.

Фактично, правоохоронні органи відмовились втрутитись у жорсткий бойовий конфлікт у самому центри столиці. Віталій Ярема, керівник міського управління та Петро Мірошниченко, керівник Шевченківського районного управління повинні пояснити у чому причина такої бездіяльності. Наразі рядові міліціонери пояснюють невтручання тим, що не можуть займати сторону в конфлікті двох (чи навіть трьох) власників книгарні. Проте ми переконані, що невтручання у вирішення спору щодо власності і не реагування на збройний напад все ж різняться. І міліліція не мала права спокійно спостерігати за тим, як найняті молодчики захоплюють приміщення книгарні, щодо якого ще немає кінцевих судових висновків.

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Сameron Davidson

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: