ТЕМА

Небайдужі кияне чинять спротив забудовникам древнього Києва

24 февраля 2010 | 08:55

До порядку денного засідання Київської міської ради 25 лютого винесене питання про зупинення будівництва за адресою вул. О. Гончара, 17-23 (житловий комплекс Fresco Sofia, забудовник ТОВ "Інвестиційно-будівельна група"). З даного питання повинен доповідати заступник голови КМДА Віталій Журавський.


Перед початком засідання, об 11.30 засідання ініціативна група місцевих мешканців вулиці О.Гончара спільно з іншими ініціативними групами та громадськими організаціями розпочне мітинг перед стінами КМДА.

Головна мета мітингувальників - змусити міськраду підтримати проект рішення про зупинення будівельних робіт.

Одна з активісток ініціативної групи Ірина Нікіфорова переконана, що "проект рішення щодо забудови на вул. О. Гончара, 17-23 не є ідеальним. Так, даним рішенням передбачається призупинення будівельних робіт до узгодження плану забудови з Комітетом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Ми ж переконані, що дане будівництво треба заборонити взагалі, адже воно суперечить чинному містобудівному законодавству. Проте якщо зараз цим рішенням вдаться хоча б на якийсь час зупинити будівельні роботи, то це дасть час до вирішення питання в суді." Представник громадянської ініфіативи "Збережи старий Київ" Інна Совсун вважає, що "шанси на те, що будівельні роботи таки будуть зупинені - дуже малі, адже ще досі є чинна ухвала Шевченківського районного суду про прихупинення на робіт на час розгляду справи у суді, проте на неї ніхто не зважає. Це доводить, що це рейдерське протизаконне будівництво можна зупинити тільки політичним рішенням. Проте є дуже серйозні підстави сумніватись, що чинна влада справді зацікавлена у зупиненні будівництва."

До участі у мітингу запрошуються усі небайдужі.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Предметы поклонения

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: