ТЕМА

Нагорода знайшла справжнього героя

07 марта 2010 | 10:10

Днями заслужений журналіст України, полковник міліції у відставці Олександр Наумов, ризикуючи власним здоровям, зміг затримати нападника-гастролера, який у парі зі своїм подільником побили й намагалися пограбувати водія київської маршрутки. Ветеранові тоді довелося згадувати прийоми рукопашного бою і навіть навички зі стрільби, адже тільки застосувавши власний пристрій для відстрілу гумових куль щодо негідника, вдалося вгамувати кримінальника. І ось, як то кажуть, заслужена нагорода знайшла героя.


В Міністерстві внутрішніх справ відбулося вручення відомчої відзнаки «За безпеку народу» ІІ-го ступеня відважному екс-правоохоронцеві, який, не зважаючи на вже немолодий вік, неабияку нахабність лиходіїв і небажання допомогти численних оточуючих, що лишень спостерігали за спробами літнього чоловіка схопити розбишак, таки зважився за справжній вчинок. Нагороду за присутності представників мас-медіа вручав заступник міністра внутрішніх справ Василь Мармазов, який зазначив, що як би успішно не працювала міліція, загалом правоохоронна система, суспільство має підтримувати цю роботу небайдужою позицією кожного громадянина до будь-якого протизаконня, свідком якого він може стати. Втім правосвідомість і бажання долучитися до таких благородних принципів співжиття у громадянському суспільстві в українців перебуває, як довів згаданий вище приклад, ще на зародковому рівні.

Інша справа – правоохоронці-ветерани, які почасти забувають про свій поважний статус і чесно зароблений «заслужений відпочинок», нерідко не проходять повз чужу біду – адже виховане за роки служби в міліції загострене відчуття справедливості не дає жодних шансів байдужості. Як підкреслив Василь Мармазов,  колишніх полковників міліції не буває.

 

- Наші ветерани – величезний резерв міліцейського відомства, який допоможе здолати вірус байдужості, що найперше вражає молодь, – сказав Василь Мармазов. – Тому нам необхідно обов’язково залучати наш ветеранський потенціал до виховання у суспільстві кращих традицій законослухняності.

Водночас Олександр Наумов зазначив, що йому приємно приймати цю нагороду, хоча, всміхається «лауреат», можна було б і без неї – мовляв, нічого надзвичайного у такому вчинкові він не бачить.

- Я просто зробив те, що мав зробити, – зі щирою скромністю говорить полковник міліції. – Причому у людину за роки служби, на щастя,  так і не стріляв, а от на пенсії довелося. Щоправда років більш як  двадцять тому, коли брав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС, довелося таки використовувати табельну зброю, щоправда, стріляючи в  небо – так ми лякали хижих звірів, небайдужих до м’ясної поживи, що надто близько підходили до нас. 

 

Геннадій Карпюк,

ДЗГтаМД МВС України

Фото: Андрія Новицького

Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Lasse Persson

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: