ТЕМА

Шахраї "Еліта-центру" намагаються вирішити питання через суддю

11 марта 2010 | 11:37

МВС вважає за необхідне оскаржити рішення суду щодо одного з фігурантів справи «Єліта-Центру».


Як відомо, 9 березня Подільський райсуд Києва оголосив вирок одному з фігурантів резонансної справи щодо будівельної афери, пов‘язаної з групою компаній «Еліта-Центр», Андрію Терентьєву. Його засуджено до п‘яти років позбавлення волі. Однак суд побачив в діях  Терентьєва лише службову недбалість, засудивши його за такі дії за статтею 367  Кримінального кодексу України.
- Суд практично позакривав основні склади злочинів, які були визначені досудовим слідством, а їх було пред'явлено як мінімум чотири, і всі вони відносилися до категорії тяжких та особливо тяжких, - прокоментував заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Віктор Ільчук.
Зокрема, на думку Віктора Ільчука, досудовим слідством було зібрано докази щодо причетності Терентьєва до вчинення розкрадання чужого майна в особливо великих розмірах, до того ж скоєного у складі злочинної організації.
- Якщо людина підписувала договори на продаж однієї й тієї ж квартири кільком покупцям, то тут є ознаки умислу, але ніяк не вчинення дій за необережністю. Службова  недбалість – це, скоріше, бездіяльність посадовця, який не виконує свої функціональні обов‘язки, хоча суд чомусь саме так кваліфікував дії Терентьєва,  - зазначив Віктор Ільчук. - І хоча суд у цій статті Кримінального кодексу призначив максимальне покарання, на нашу думку, воно є неадекватним діям підсудного із заподіяння шкоди громадянам. Тож наразі ми вважаємо за необхідне оскаржити вирок  стосовно Терентьєва в Апеляційному суді, що й буде зроблено у відведений законом семиденний термін органами прокуратури.
Також Віктор Ільчук зазначив, що в разі позитивного рішення Апеляційного суду буде порушено питання про об‘єднання справи  Терентьєва в єдине провадження  з іншою кримінальною справою щодо обвинувачення громадянина Шахова у вчиненні шахрайства стосовно вкладників будівельних компаній «Еліта-Центр», яка нещодавно була направлена до Печерського райсуду  Києва та наразі розглядається.

ДЗГтаМД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Солісти Маріїнського театру (Санкт-Петербург) Софья Гумєрова і Ігор Колб виступають на сцені Донецького академічного державного театру опери та балету імені Анатолія Солов'яненко у суботу, 7 жовтня 2006 р. XIII Міжнародний фестиваль "Зірки світового балету" проходив в Донецьку з 1 по 7 жовтня. У фестивалі брали участь артисти балету з України, Росії, Австрії, Франції, Італії, Німеччини, Нової Зеландії і Японії. Фото УНІАН

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: