ТЕМА

ДАІ столиці полює на спецсигнали та "хитрощі із номерами"

30 марта 2010 | 09:09

З 25 березня по 24 квітня Державтоінспекція столиці проводить операцію «Спецсигнал. Номерний знак» з метою протидії безпідставного використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв на транспортних засобах, а також використання номерних знаків з порушенням законодавства України.


 
У ДАІ нагадують, що застосування різного роду спецсигналів передбачено тільки на автомобілях міліції, швидкої допомоги, пожежної охорони та інших авто спеціального призначення.

Що стосується номерних знаків, то експлуатація транспортних засобів без них, або з номерами, що належать іншим автомобілям, як відомо, заборонена. Крім того, не можна їздити із забрудненими, перевернутими, неосвітленими або прикритими номерними знаками.
Тільки за чотири дні операції співробітники ДАІ виявили 423 факти різноманітних порушень правил використання  номерних знаків і 64 випадки незаконного обладнання автомобілів спецсигналами.
Варто пам’ятати, що крім адміністративних санкцій (штраф складає від 340 до 425 гривень), у разі, коли спецсигнали встановлені незаконно, водієві видається припис на їх демонтаж. За різні ж "хитрощі" з номерними знаками, передбачений штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.


Відділ зв`язків з громадськістю УДАІ Києва


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Крым к приему отдыхающих всегда готов!

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: