ТЕМА

Міліцейське начальство вчать не торгувати посадами й спілкуватися з пресою

30 марта 2010 | 15:02

Сьогодні на базі Академії управління Міністерства внутрішніх справ стартували триденні профільні навчання для новопризначених керівників органів внутрішніх справ.


Розпочали навчання з наради, яку проводив Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов. Перша загальна зустріч із новопризначеними керівниками проходила під егідою настанов та вказівок. Анатолій Володимирович запевнив усіх присутніх, що, по-перше, кадрові питання «за гроші» уже вирішуватися не будуть, адже останнім часом такі горе-керівники, які «жадають» отримати фінансову підтримку від «бажаючих влаштувати когось» до органів внутрішніх справ, нерідко стають жертвами шахраїв, а гірше - коли беруть на роботу непрофесіоналів.

- Ви уже по два – три дні пропрацювали на місцях і маєте уявлення про те, що там робиться. Тож, хто б Вам не телефонував, чиновники будь-яких рангів, і не пропонували когось «»влаштувати» на роботу – одразу повідомляйте Міністерство, адже усі кадрові призначення будуть виконуватися тільки через Центральний апарат. Ми повинні викорінити ту біду, яка за гроші «зростила» керівників та начальників. Нам потрібні тільки професіонали, адже вже за декілька діб нас спитають про те, що ми зробили. Наші «крісла» нам не перейшли у спадок, ми повинні довести, що дійсно достойні того, аби нормально і професійно працювати. У призначеннях на посади ми керувалися виключно професійними характеристиками.
Окрім цього, Міністр внутрішніх справ зупинився ще на декількох основних моментах буденної роботи міліції. Зокрема, дотримання прав і свобод громадян, обліково-реєстраційної дисципліни, розкриття злочинів та створення громадських рад при обласних управліннях, які повинні очолити безпосередньо керівники. Торкнулися на нараді і питання матеріально-технічного забезпечення, заробітної платні міліціонерів та покращення умов праці.
Що ж до навчань, то новопризначені полковники і генерали у ці дні удосконалюватимуть та демонструватимуть усе те, що повинні уміти робити на службі вони та їхні підлеглі. Зокрема, як відзначив директор Департаменту зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України Дмитро Андреєв, окрім вогневої, юридичної та фізичної підготовок, керівникам буде запропонований спеціальний курс «З основ публічних виступів та ролі засобів масової інформації в суспільному житті». Оскільки імідж міліції прямопропорційний відкритості та доступності, то останнє питання надто актуальне сьогодні. Прикро, але не всі керівники усвідомлюють силу слова та інформації, відтак їх ознайомлять з основними вимогами співпраці зі ЗМІ.
- Мета навчань – це удосконалити ті навички та вміння, які начальники вже мають. Адже керувати багатотисячною армією в умовах сьогодення не так просто. Багато із присутніх вперше стали керівниками обласних управлінь, тож потрібно повторити і освіжити знання у законодавчому полі та закріпити ази управління, - повідомив Сергій Гусаров, ректор Академії управління Міністерства внутрішніх справ.
 Загалом же навчання де в чому нагадують курси підвищення кваліфікації, адже працюватимуть з начальницьким складом органів внутрішніх справ кращі з кращих фахівців системи МВС та Академії. До речі, не даремно обрано саме цей відомчий навчальний заклад, адже, як говорить Сергій Гусаров, саме з її стін виходять професійні майбутні керівники та начальники.
 
ДЗГта МД МВС України


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Майк Тайсон. photos by Sante D'Orazio

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: