ТЕМА

Нова влада шукатиме у господарстві Черновецького "корупційні ризики"

31 марта 2010 | 10:58

Віце-премєр В.Сівкович доручив правоохоронцям перевірити владу м.Києва на «наявність корупційних ризиків».


Сьогодні Віце-прем’єр-міністр Володимир Сівкович підписав розпорядження про комплексну перевірку влади Києва правоохоронними, контролюючими органами та прокуратурою. Копія цього розпорядження з неофіційних джерел потрапила до МАІР.
Зокрема, В.Сівкович доручив «МВС, СБУ та ДПА провести перевірки діяльності у 2008-2010 роках комунальних підприємств «Київзеленбуд», «Київпастранс», «Київська інвестиційна агенція», а також структурних підрозділів Київської міськдержадміністрації з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення; містобудування, архітектури та дизайну міського середовища; з благоустрою; освіти та науки щодо дотримання вимог законодавства під час прийняття рішень, у тому числі щодо виділення земельних ділянок, оформлення документів дозвільного характеру, запровадження різноманітних зборів грошових коштів, а також наявності в роботі зазначених підрозділів корупційних ризиків».
Цим же розпорядженням ГоловКРУ доручено «проаналізувати результати здійсненних упродовж 2008-2010 років перевірок з питань дотримання органами влади м.Києва вимог бюджетного законодавства, у тому числі під час використання бюджетних коштів на будівництво мостів, транспортних роз’язок, облаштування вулично-дорожньої мережі та здійснення інших капітальних видатків, і матеріали щодо виявлених порушень направити до правоохоронних органів». Про результати виконання цього ГоловКРУ має поінформувати Кабінет Міністрів до 12 квітня.
Генеральній прокуратурі України профільний віце-прем’єр рекомендував утворити робочу групу на чолі з прокурором м.Києва для координації роботи правоохоронних та контролюючих органів.
Прокуратура Києва має «вивчити питання щодо законності розміщення малих архітектурних форм на підставі судових рішень та у разі потреби вжити заходів прокурорського реагування».
МВС та СБУ також до 20 травня поінформувати уряд про аналіз «наявних матеріалів та відомостей щодо зловживань в роботі бюро технічної інвентаризації м.Києва та забезпечити необхідне реагування».
 

 

http://mair.in.ua/news/show/id/1366



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Украинский атлет Ярослав Семененко перед стартом на 100 метров по плаванию на паролимпийских играх в Лондоне.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: