ТЕМА

Мисливець за металобрухтом попередив вибух поїзда

06 апреля 2010 | 10:42

Завдяки мужності окремої людини та професійним діям правоохоронців вдалося ліквідувати загрозу вибуху на пожвавленій лінії залізничного сполучення.


Третього квітня близько 13.00 години в Каланчацькому районі на Херсонщині мешканець згаданого райцентру під час пошуку металобрухту вздовж залізничної колії виявив на поверхні землі на відстані півтора метра від залізничного полотна предмети, схожі на боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни, вірогідно – мінометні міни. Зважаючи на інтенсивність руху потягів на цій ділянці, що могло спричинити вибух, який загрожуватиме життю людей, чоловік обережно відкопав, переніс і склав знайдені боєприпаси у кількості 200 штук на відстані 20 метрів від колії. Огородивши місце з боєприпасами підручними предметами, аби попередити випадковий контакт з боєприпасами сторонніх осіб, чоловік по спецлінії "102" зателефонував до міліції. 

На місце події виїхало керівництво УМВС України в Херсонській області. Про подію було негайно поінформовано підрозділи МНС. Рух залізничного транспорту в даному напрямку був зупинений.
З метою недопущення виникнення надзвичайної події, пов’язаної з виявленими боєприпасами часів Великої Вітчизняної війни, керівництво УМВС України в Херсонській області організувало цілодобову охорону території, на якій знаходяться боєприпаси, працівниками лінійного відділу на станції Джанкой УМВС на Придніпровській залізниці, Джанкойського, Каланчацького та Чаплинського райвідділів міліції.
Четвертого квітня до 16.30 піротехнічна група ГУ МНС України в Херсонській області, яка працювала на місці події, завершила вилучення боєприпасів. Всього було вилучено 644 мінометні міни, з них 619 - безпосередньо з-під залізничного полотна та 25 мін - з прилеглої зони в радіусі 6 метрів від полотна.
Наразі усі 644 мінометні міни вивезено співробітниками ГУ МНС України в Херсонській області на спеціалізованому автомобілі на безпечну відстань.
Працівниками Каланчацького райвідділу міліції забезпечено охорону правопорядку та безпеки громадян в місці знаходження боєприпасів.
           Рух залізничного транспорту на вказаній ділянці відновлено четвертого квітня  о 16.25 год.
5 квітня працівниками піротехнічної групи ГУ МНС України в Херсонській області розпочато перевезення боєприпасів на полігон у Чаплинському районі Херсонської області. Транспорт, на якому перевозяться боєприпаси, супроводжують працівники Державтоінспекції по всьому шляху перевезення боєприпасів.
 
ДЗГтаМД МВС України


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Учасниці 15-го конкурсу краси «Королева Харкова» дефілюють подіумом в Харкові в суботу, 26 травня 2007 р. Титул «Королева Харкова» одержала 17-річна Ірина Соболева. Першою віце-міс стала 17-річна Юлія Мільгром, другою віце-міс 20-річна Олена Федоренко, третьою 22-річна Анастасія Коровіна. Фото Володимира Андрєєва

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: