ТЕМА

На Львівщині зступник нчальника РАЦСу "наколядовала" 60 тис.грн

06 апреля 2010 | 16:13

На Львівщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю спіймали на хабарі заступника начальника одного з міських відділів РАЦСу. Як зясувалося, підприємлива чиновниця вимагала гроші за сприяння у прискоренні виготовлення та видачі свідоцтва про зміну прізвища. За такі свої «добрі» діяння спритниця вимагала 500 гривень з кожного бажаючого отримати документ. Загальна сума отриманих нею хабарів понад 58 тисяч гривень.


Затримали зловмисницю в її службовому кабінеті під час отримання вищезазначеної суми. Згодом зясувалося, що брати хабарі стало для чиновниці звичною практикою. Правоохоронці задокументували понад 170 фактів вимагання та одержання нею так званих «преміальних». У такий спосіб жінка«заробила» немало, адже вимагала гроші не лише за зміну прізвища. Аби отримати свідоцтво про одруження чи народження дитини, потрібно було також платити. Без цього - на документ довелося б чекати, бо ж у першу чергу посадовець видавала ті свідоцтва, за які дістала «на лапу».

Стосовно хабарниці вже порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 368 (одержання хабара) КК України. За скоєне їй загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення.
 
 
ВЗГ ГУМВС України
у Львівській області


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

19.01.2010. Киев. Мамаева слобода.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: