ТЕМА

Порушення прав журналістів: нова влада ризикує посіяти бурю

09 апреля 2010 | 09:38

Київська незалежна медіа-профспілка висловлює стурбованість рядом фактів брутального поводження можновладців з журналістами, які сталися днями.


Голова Комітету КНМП Юрій Луканов звертає увагу нової влади, що саме порушення прав журналістів 2004 року і раніше  спричинило масові журналістські акції протесту і призвело до програшу нинішньої владної команди на позаминулих виборах. І саме дотримання принципів свободи слова і, хоча не безсумнівне, але дотримання прав журналістів дало змогу встановити в країні демократичні засади, які дозволили нинішній владній команді у відкритій конкурентній боротьбі  виграти вибори.

 
         Повернення до минулих принципів, а точніше безпринципності у стосунках із засобами масової інформації  спричинить нові заворушення у журналістському середовищі.
 
         Спроба СБУ поставити під свій контроль телеканал ТВі, затримання групи журналістів під час прес-конференції в «Українському домі», хамство міського чиновника по відношенню до журналіста телеканалу СТБ - це лише кілька прикладів.  Перераховані факти, на перший погляд, ніяк не пов’язані між собою. Але вони дають уявлення про атмосферу, яка встановлюється в Україні. Якщо нова влада не дасть належних оцінок порушенням законів, то вона ризикує посіяти бурю.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

"В свинячий голос"

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: