ТЕМА

Правозахисники поскаржаться на міліцію

14 апреля 2010 | 17:54

Гайки закручують: Початок репресій міліції проти активістів та журналістів?


Останні декілька місяців були ознаменовані низкою арештів активістів та обшуком у журналістів. Напруження у відносинах громадськості та правоохоронними органами зростає — фактично безпідставні арешти, які закінчуються рішеннями суду про відсутність складу злочину, підвищують градус суспільної думки. Репресії з боку міліції призводять до радикалізації методів боротьби.

У блозі Олени Білозерської — журналіста та фотокореспондента — можна прочитати про методи, якими діє міліція у справі по закидуванні фарбою та димовими шашками магазину дорогого хутра: «...замість того, щоб ловити хлопців, які реально кидали димовухи, слідчий смикає мене — журналіста, проводить у мене незаконний обшук і намагається сфабрикувати проти мене справу».
На сайті «Чорного Комітету» розміщено наступну інформацію про арешт на акції по захисту книгарні «Сяйво»: «...хлопцеві «шиють» статтю 173 адміністративного кодексу «дрібне хуліганство», хоча ніякого хуліганства не було — були просто балончики з фарбою, що лежали у наплічнику».
І це не поодинокі випадки. Слід також згадати заведені кримінальні справи на Миколу Коханівського за невеличку бійку та на Олександра Гудиму за участь у антизабудовній акції. Обшуки в двох фотокореспондентів, арешт за роздачу листівок, затримання міліціонерами в цивільному активістів патріотичних організацій та події в Українському домі — це не повний перелік репресій, що сталися за останній місяць.
Складається враження, що ми перетворюєиося на поліцейську державу.
На прес-конференції будуть описані приклади репресій та свавілля міліції, що сталися нещодавно. Буде давно оцінку тенденціям протестних рухів та дано експертний висновок експертів правозахисного руху. Також у прес-конференції візьме участь прес-секретар МВС України в місті Києві.
Організаторами прес-конференції виступають молодіжні організації — ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив» та міжнародний «Молодіжний Правозахисний Рух».
Коли: четвер, 15 березня 2010 року, о 12:00.
Де: представництво РИА Новости в Україні (Київ, вул. Станіславського, б.3, оф. 50), довідка за телефоном (044) 279-56-35.


комментарии [1]

14.04.2010 19:07     Микола Правоохоронні органи потребують глибокої реорганізації,реформи и поки руководство Укаїни ці риформи проводити не буде буде проквітати в Україні корупція сваілля и.т.д.
З повагою сержант запаса М.Гладкий. 13.04.2010 р.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Photo Courtesy Todd Hido

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: