ТЕМА

Забудовники центру Києва хочуть заробити в суді на захисниках столиці

19 апреля 2010 | 08:12

20 квітня 2010 року, о 16.00 у Шевченківському районному суді міста Києва розглядатиметься справа за позовом ТОВ «Інвестиційно будівельна група» проти пяти мешканців вулиці Гончара. Вже другий рік поспіль кияни виступають проти варварської забудови на Гончара, 17-23 (Fresco Sofia), що може довести цілий квартал центру Києва до руйнації та серйозно зашкодити заповіднику «Софія Київська».


 

 
У знак солідарності із противниками забудови група активістів 13 квітня заблокувала роботу будівельного крану на скандальному будівництві на Гончара, 17-23. Національна комісія України у справах ЮНЕСКО офіційно зверталася до Міністерства культури і туризму України, до Державної служби з питань національної культурної спадщини та до Київської міської державної адміністрації з вимогою негайного припинення всіх робіт на вищезгаданому об’єкті. Якщо застереження не будуть прийняті до уваги Софія Київська та Києво-Печерська лавра, що розглядаються ЮНЕСКО під одним номером об’єктів всесвітньої культурної спадщини, можуть бути внесені до списку об’єктів, що знаходяться під загрозою, до так званого «Чорного списку ЮНЕСКО». Проте загальнонаціональні та місцеві органи влади нічого не роблять, щоб остаточно вирішити цю проблему. В той самий час будівництво на Гончара, 17-23 не припиняється ні в день ні в ночі, і продовжується із загрозливою інтенсивністю.

 
До відома:
26 серпня 2009 року Апеляційний суд Києва довів законність акцій протесту проти будівництва на Гончара, 17-23 та відмовився задовольнити позовні вимоги забудовника. Втім, в серпні 2009 ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» виступила з новим позовом проти мешканців вулиці Гончара. При чому сума збитків, що фігурує у позові, зросла зі 140 до 560 тис. грн.
 
Щоб хоч якось покрити збитки, якими має завершитись проект цієї незаконної забудови для інвестора, 20 квітня у Шевченківському райсуді столиці юридичні представники ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» ще завзятіше намагатимуться відсудити у активістів та захисників Києва 560 тис. грн. збитку, нібито завданого під час акції протесту.
 
Представники громадської ініціативи «Збережи Старий Київ» закликають усіх мешканців столиці та журналістів прийти на слухання, щоб підтримати киян, яким не байдуже їхнє місто! Початок слухання о 16.00. Суддя С.О.Зубков.
 
Суддя С.О.Зубков погодився на присутність телебачення на судових дебатах. Єдина вимога: задля зйомки треба завчасно подати заявку.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Из личной жизни плюшевых крокодилов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: