ТЕМА

УБОЗ спіймав дуже небезпечних розбійників-азербайджанців

19 апреля 2010 | 12:17

На Запоріжжі УБОЗ викрив суспільно-небезпечну ОЗГ, що займалась розбійними нападами, грабежами та іншими тяжкими злочинами.


Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області затримали учасників організованої злочинної групи з міжрегіональними зв’язками, які протягом 2009 року займались скоєнням розбійних нападів та інших тяжких злочинів на території Запорізької, Дніпропетровської та Чернігівської областей України. Організував та очолив злочинну групу раніше судимий громадянин Республіки Азербайджан. Також до її складу увійшли четверо чоловіків, двоє з яких вже притягувались до кримінальної відповідальності.
Встановлено, що учасники ОЗГ підшукували заможних осіб, всебічно вивчали їх розпорядок дня, відстежували маршрути  пересування та обирали найбільш вразливі місця для нападів. В кожному випадку скоєння злочину бандити готували детальний план, в якому чітко визначали дії та обов’язки кожного. Напади на громадян здійснювались в масках із погрозами застосування зброї, а в окремих випадках з безпосереднім використанням зброї. Наляканих потерпілих спочатку зв’язували, надалі шляхом нанесення побоїв дерев’яною битою та, застосовуючи електрошокер, змушували  віддавати гроші та коштовності.
На сьогодні слідчими доведена причетність учасників бандформування до скоєння 6 розбійних нападів.
 Під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів правоохоронці вилучили пістолет, мисливську рушницю, боєприпаси, дерев’яну бейсбольну биту, два ножі, наручники, електрошокер, радіостанцію, прикраси з металу жовтого кольору, банківські пластикові картки, мікроавтобус «Мерседес-Бенц», автомобіль «Шевролет-Лачетті» та інші речові докази злочинної діяльності.
Відносно учасників ОЗГ слідчим відділом УБОЗ ГУМВС України в Запорізькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст.257 (бандитизм), ч.1 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту ), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ч.5 ст.186 (грабіж), ч.4 ст.187 (розбій), Кримінального кодексу України. Слідство триває.
 
Прес-служба ГУБОЗ МВС України


комментарии [2]

19.04.2010 21:59     тема сори, исправлено
19.04.2010 19:53     ггн В заглавии статьи написано, что бандиты армяне, а в самой статье- азербайджанец. Хрен вас поймет
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: