ТЕМА

Експерти з"ясували, що по «Київтранспарксервісу» тюрма плаче

20 апреля 2010 | 18:47

На круглому столі, який відбувся 20 квітня в агенції РИА-Новости були оприлюднені результати громадського моніторингу діяльності КП «Київтранспарксервіс».


41 мільйон гривень заробило офіційно в 2009-му році підприємство . При цьому, підприємство сплатило податків лише 69 тисяч гривень. Більшу частину зібраних на київських парковках грошей «Київтранспарксервіс» витратив сам на себе – на власні витрати.

·        Тарифи на парковку в Києві завищені мінімум в три рази - такий висновок дала перевірка Державної інспекції по контролю за цінами. Держінспекція оштрафувала «Київтранспарксервіс» за використання необґрунтованих тарифів на паркування на 43,5 мільйонів гривень. Днями відбудеться судове засідання щодо стягнення цих коштів з «Київтранспарксервісу» в примусовому порядку та приведення тарифів на парковку відповідно до висновків Держкомісії з контролю за цінами.
·        Паркомати в Києві закуплені за ціною, що в 15 (!) раз перевищує їхню справжню вартість. Паркомати закуповувалися у ТОВ «Київ Сіті Девелопмент» за ціною в 9 тисяч євро за штуку, хоча їхня ринкова вартість не перевищує 800 доларів. ТОВ «Київ Сіті Девелопмент» на той час очолювала Марина Погібко – один з колишніх менеджерів «Правекс-банку», а нині – начальник одного з управлінь КМДА.
·        Водії на сьогодні повинні сплачувати не більше ніж 17 копійок за годину паркування в столиці. Такий висновок провідних юристів – учасників круглого столу, адже решта паркувального тарифу – це послуги, які офіційно ніким не затверджені і які нав’язуються водіям в примусовому порядку.
·        Блокування коліс остаточно поза законом – Генеральна Прокуратура України своїм протестом від 1-го квітня 2010р. зупинила дію пунктів Правил паркування, якими введено практику блокування.
Керівництво КП «Київтранспарксервіс» не спростувало наведені під час круглого столу факти.
Громадські активісти та провідні юристи висловили готовність надати допомогу всім автовласникам, що відмовляться сплачувати гроші, які збираються у незаконний спосіб, а потім ще й розкрадаються.
Більше інформації можна знайти на сайті Комітету Прямої Дії:www.kpd.in.ua.


комментарии [1]

21.04.2010 18:04     Jeppesen И что с того? Ну украли денег. Так не посядят ведь никого!
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: