ТЕМА

Міліця порахувала мітингувальників: 7000 проти 5000

27 апреля 2010 | 18:28

Володимир Петровський: «Міліція розмежовувала мітингувальників під час масових заходів».


Сьогодні в столиці пройшли масові заходи за участю представників опозиційних та проурядових сил. Незважаючи на значний політичний накал під час перебування мітингувальників під стінами Верховної Ради зіткнень та грубих порушень громадського порядку допущено не було .

Як повідомив начальник Департаменту громадської безпеки МВС України Володимир Петровський, до Київської міської державної адміністрації надійшли заявки про участь у масових заходах 27 квітня 2010 року представників опозиційних та проурядових сил. Зокрема, ВО «Батьківщина», політичні партії «Наша Україна», Українська Народна Партія, Конгрес Українських Націоналістів, політична партія «Фронт змін» та Всеукраїнське об‘єднання «Свобода» заявили про участь понад 27 тисяч громадян у акціях протесту проти політики держави, зокрема щодо підписання угоди про перебування в Україні Чорноморського Флоту Російської Федерації. Також одночасно надійшли заявки про участь 5 тисяч осіб – представників Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Союз молоді регіонів України» у безстроковому мітингу біля будівлі Верховної Ради України на підтримку курсу уряду та Президента України.
-З метою забезпечення належного громадського порядку та не допущення протистоянь під час проведення 27 квітня широкомасштабних акцій біля Верховної Ради, було затверджене відповідне розпорядження МВС, з 24 квітня розгорнуто діяльність оперативних штабів, які збирали та аналізували відповідну інформацію та надавали її до відома керівництва МВС, - розповів Володимир Петровський. – Було зроблено розрахунок сил та засобів, зокрема в столиці до охорони громадського порядку сьогодні задіяно 2,3 тисячі правоохоронців, з них 900 військовослужбовців внутрішніх військ МВС.
За даними правоохоронців, сьогодні у столичних масових заходах взяли участь приблизно 7 тисяч прихильників опозиційних сил та 5 тисяч тих, хто підтримував діяльність уряду та Президента України.
- За час проведення зазначених масових заходів грубих порушень громадського порядку допущено не було, - повідомив Володимир Петровський. – З метою недопущення зіткнень працівники міліції вжили відповідних заходів, зокрема представників різних політичних сил було розмежовано. Хоча й були спроби представників ультраправих сил прорвати міліцейський кордон, працівники міліції цього не допустили.
Також, як повідомив начальник Департаменту громадської безпеки, близько 7-ї години ранку мітингувальники перекрили проїзд на розі вулиць Шовковичної та Грушевського. Тож працівники Державтоінспекції організували рух транспорту прилеглими вулицями.
 
ДЗГ МВС України
 


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Индонезийские дети в костюмах Санта Клауса поют рождественскую песню во время празднования в Джакарте, Индонезия, 26 декабря 2010 года.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: