ТЕМА

У Києві на автостоянці знайдено заміноване авто

29 апреля 2010 | 10:20

28 квітня пообіді на вулиці Княжий Затон, що на лівобережжі, винайшли замінований мікроавтобус.


Знахідка виявилася просто скарбницею дивних і страшних сюрпризів. Спершу робітники, які брали участь у будівництві автомобільної стоянки та займалися благоустроєм навколишньої території, звернули увагу на мікроавтобус «Фольксваген Транспортер», що тут незворушно стояв кілька тижнів й заважав подальшій роботі. Цілком логічно, що наступним кроком робітників було звернення до правоохоронців, які могли допомогти з чисто виробничих мотивів встановити власника автівки і попросити його прибрати мікроавтобус.

Та неабиякий подив очікував на ініціаторів такої перевірки незабаром, адже виявилося, що господар мікроавтобуса спокійно їздить київськими вулицями на такому ж «Фольксвагені» і… з такими ж номерами, як у іномарки, що стояла «на приколі» й заважала проведенню робіт.
Звісно, що подібний, навряд чи випадковий збіг обставин й існування «автомобіля-двійника» одразу зацікавили органи правопорядку. Та коли машину таки відкрили, міліціонери побачили, що на водійському місці у картонній коробці лежить предмет, підозріло схожий на справжній вибуховий пристрій! До автостоянки оперативно виїхала група фахівців Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру главку київської міліції, які одразу підтвердили, що мають справу із майстерним, дійсно професійно виготовленим вибуховим пристроєм. Очевидно, що тут попрацювала людина, дуже добре обізнана на військовій справі.  
Згодом саперам вдалося безпечно знешкодити пекельну машинку та роз’єднати її складові частини. З’ясувалося, що так звана саморобна «міна» утворена від поєднання вибухового заряду (попередньо, суміш тротилу та гексогену вагою 0,5 кг), корпусу з магнітами (очевидно, для кріплення до металу), електродетонатора і кабелю живлення, що мав під’єднуватися до мережі електроживлення авто й дистанційного керування. Знахідку класифікували як радіокерований вибуховий пристрій фугасної дії.
Нині міліція проводить комплекс заходів, направлених на пошук осіб, причетних до згаданого інциденту та розробку можливих мотивів застосування виявленого вибухового пристрою. 
 
ДЗГ МВС України


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

by Steve McCurry. Бирма

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: