ТЕМА

15 травня в Києві відбудеться наркомарш

14 мая 2010 | 08:49

Шостий Марш Свободи за реформи державної політики щодо алкоголю, тютюну та інших наркотиків відбудеться в Києві 15 травня, у День Європи, - повідомили організатори щорічної акції, об'єднання громадських ініціатив Об'єктивна реальність.


Головною вимогою залишаються парламентські слухання з перегляду антинаркотичного законодавства в бік посилення відповідальності за збут наркотиків і зменшення - за зберігання. Змінити закони слід і задля подолання системи наркорекету та корупції силових структур, які боротьбу з наркотиками на сьогодні успішно підміняють системою власного збагачення. «Вимагання грошей зі споживачів нелегальних речовин під загрозою кримінального переслідування стало звичайною практикою, а оборот “наркохабарів” вже цілком порівнюється із доходам наркоринку”, заявив прес-аташе Маршу Свободи Тарас Ратушний.
«Учасники маршу переконані: надмірний кримінальний тиск на споживачів психоактивних речовин, зокрема конопель, не вирішує питання боротьби з наркобізнесом, а лише погіршує безпеку громадського здоров'я. Десятки тисяч молодих людей стають полоненними кримінального світу з волі законодавства, успадкованого від СРСР. В той же час наркобизнес від такої «боротьби» не істотних втрат», - підкреслюється у вимогах Маршу Свободи -2010.

 
Серед вимог також — спрямувати частину коштів, які державний бюджет отримав від підняття акцізів на тютюн та алкоголь, на фундаментальні соціологічні та медичні дослідження: "Держава і уряд мають отримати повноцінне уявлення про реальну кількість споживачів психоактивних речовин — як легальних так і нелегальних. Без результатів такого моніторингу неможливі ні ефективні реформи, ні розуміння масштабів проблеми, з якою українському суспільству слід боротися".
Марш Свободи розпочнеться о 14.00 на Михайлівській площі столиці.

 

 

 
Прес-служба ОГІ "Объективная реальность"


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: