ТЕМА

Молодь прагне гуляти після 22:00

31 мая 2010 | 12:26

1 червня в Києві відбудеться акція «Свобода замість страху».


1 червня 2010 р. о 16:00 під стіни КМДА прийдуть активісти кампанії "Свобода замість страху", щоб звернути увагу громадськості на лицемірство влади в справі "захисту дітей". В цей день політики і чиновники різних мастей твердять як вони люблять і захищають дітей та підлітків. Разом з тим, в нашому суспільстві неповнолітні піддаються дискримінації за віковою ознакою. Одним з яскравих прикладів є введена в ряді міст і запланована до введення в Києві комендантська година.
Вона є однією з деталей цілком зрозумілих авторитарних тенденцій по створенню жорстко контрольованої держави.
Головним ініціатором цього виступає МВС в особі регіональних управлінь. Виявляється у нас найбільша проблема це підліткова злочинність, а отже потрібно ввести комендантський час, щоб підлітки сиділи дома. Вводячи цю норму, МВС додає рядовим патрульним та їх начальству, ще одну додаткову «кормушку» у вигляді поборів з неповнолітніх. Адже цілком зрозуміло, що після вступу цієї норми в дію, мало хто припинить залишатися на вулиці після 22:00 і автоматично потрапляє в розряд злочинців, котрих необхідно карати. Отже тепер, за те, що ти залишився з компанією на вулиці після 22:00, за те, що ти ходиш на спортивні секції, більшість з яких досить пізно закінчуються, а ще необхідно дістатися додому. За те, що ти вибіг в аптеку за ліками для бабусі ти стаєш злочинцем і маєш бути покараним…
Особливо загрозливим і небезпечним це виглядає в світлі нещодавнього вбивства в стінах одного з київських райвідділів студента Ігоря Індила.
Дане нововведення, є повним маразмом і демонструє тоталітарну психологію тих політиків, чиновників та депутатів котрі проголосували за введення комендантської години у своїх містах. Проти цього необхідно рішуче і жорстко виступити. Вони вважають нас всіх бидлом, яке саме не може розпоряджатися своїм часом. Вони намагаються привити дітям психологію рабів та гвинтиків системи, в якій рішення приймають не вони, а ті хто зверху. Це наступ авторитарної та ієрархічної системи і йому ми маємо поставити заслон.
Нажаль спротив в містах де ввели комендантську годину був незначним, часто він обмежувався заявами молодіжних об’єднань, правозахисників чи нечисленними мітингами. Намагання ввести комендантську годину в Києві є можливістю тим, хто чинить цьому спротив підняти дану проблему на всеукраїнському рівні за допомогою медіа та масових заходів. Маємо надію, що в результаті цього активність перекинеться і на інші регіони і ширші кола молоді доєднаються до цього. Як мінімум, 1 червня ряд міст таких як Харків, Сімферополь і Житомир підтримали ініціативу "Свободи замість страху".
Наше стратегічне завдання є демонстрація молоді того, що таке актуальна політика, привнесення культури спротиву і відстоювання своїх інтересів та людських прав в їх життя та маніфестація зовсім іншої позиції нового покоління молодих людей, яке є, на відміну від нинішньої влади і опозиції, анти-авторитарним, лівим та антифашистським. Дана конкретна кампанія є виразом і проявом більш ширшої політичної філософії та альтернативного способу життя.
 


комментарии [1]

19.04.2011 10:19     аліна це несправедливо
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Photo by Simon Belham/Places/National Geographic

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: