ТЕМА

У результаті нападу пяного водія на патруль ДАІ міліціонер тяжко поранений, нападник вбитий

02 июня 2010 | 11:35

Вчора близько 22-ї години у селі Верхньошевирівці Краснодонського району Луганської області наряд ДАІ під час несення служби по нагляду за дорожнім рухом помітив автомобіль, який відїхав від бару. Характер його руху викликав сумніви в здатності водія безпечно керувати цим транспортним засобом. Догнавши машину, за допомогою спеціального звукового пристрою даішники подали водію сигнал зупинитися. Однак той законну вимогу працівників міліції проігнорував та ще стрімкіше помчав вперед. При цьому автомобіль різко змінював швидкість та напрям руху, неодноразово створював загрозу безпеці як працівникам міліції, так і оточуючим.


На території одного з дачних масивів, куди заїхав втікач, після кількох зіткнень з огорожами дачних ділянок, він нарешті зупинився. В салоні машини знаходилися,окрім водія, ще три людини, зокрема дружина власника авто.
Працівники міліції з дотриманням вимог особистої безпеки, підійшли до водія, запропонувавши йому вийти з автомобіля та пред‘явити документи на цей транспортний засіб. Однак той відреагував на законну вимогу працівників міліції агресивно, нецензурно лаявся, намагався розпалити конфлікт. Потім водій різко кинувся на працівника міліції, наніс йому сильний удар в обличчя, внаслідок чого той упав. При цьому водій вирвав у міліціонера разом з кобурою табельну зброю та здійснив в працівників міліції шість пострілів.
Врахувавши ситуацію, яка склалася, напарник постраждалого міліціонера на підставі ст.15 Закону України «Про міліцію» застосував табельну зброю стосовно водія автомобіля, здійснивши сім пострілів. В результаті той від отриманих поранень помер на місці.
Працівник міліції госпіталізований до медичної установи з серйозними вогнестрільними пораненнями, де його прооперовано.
 Також до лікарні потрапила і дружина водія з попереднім діагнозом вогнепальне поранення руки і стегна та алкогольне сп‘яніння. За попередніми даними, поранення жінка могла отримати й від куль, які випускав її чоловік. Адже, як засвідчили інші пасажири машини, вона намагалася перешкодити водієві здійснити злий намір, буквально кинувшись на кулі.
За попередніми даними, напарник працівника ДАІ, щодо якого було скоєно збройний напад, застосував зброю правомірно.
На даний час прокуратурою проводяться невідкладні слідчі дії.
На жаль, лише цього року під час виконання службових обов‘язків по охороні громадського порядку один працівник міліції загинув та 74 було поранено.
 
ДЗГ МВС України


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: