ТЕМА

Правозахисники пікетують черкаський УБОЗ

03 июня 2010 | 09:09

2 червня 2010 року активістами Центру Свобода та місцевими пікетувальниками було проведено акцію протесту у м. Черкаси стосовно факту катування працівниками ГУ МВС України в Черкаській області громадян України Андрієнка Юрія і Нечипоренка Андрія.


Акція розпочалася біля прокуратури Черкаської області. У своєму колективному зверненні пікетувальники вимагали від прокурора розібратися в протиправних діях міліціянтів. Мати одного з ув’язнених засвідчила, що син потерпає від фізичних знущань.
Заступник прокурора Черкаської області Вігера В.М. зустрівся з правозахисниками “Центру “Свобода”. Після тривалої дискусії правозахисники передали йому колективне звернення. При цьому був присутній начальник слідчого відділу Кожухівський В.О., який пообіцяв допустити адвоката до участі в справі цього ж дня.
Після цього акція протесту продовжилася біля стін УБОЗ ГУМВс України в Черкаській області. Черговий УБОЗу Багатирьов С.О. наполегливо виганяв пікетувальників за огорожу. Проте пікетувальники не піддалися його натиску і продовжили свою справу. При цьому мати одного з ув’язнених благала, якщо її син винен, нехай його покарає суд, а не міліціонери жорстоким катуванням.
Підтвердженням міліцейського свавілля стала також і Всеукраїнська акція, яка відбулася 1 червня 2010 року в містах України стосовно вбивства студента Ігоря Індило у Шевченківському РВВС м. Києва. Ця страшна подія підтверджує факт постійного перевищення службових повноважень міліціянтами.
Коли голова “Центру “Свобода” Богдан Хмельницький та адвокат зайшли до приміщення УБОЗу, черговий Багатирьов С.О. повідомив, що години прийому вже закінчилися і демонстративно відгородився від правозахисників решітчатими дверима, закривши їх на замок.
Лише через дві години начальник УБОЗу Грушевський І.О. запросив представників пікетувальників до кабінету, в якому знаходився також начальник слідчого відділу Кожухівський В.О. Цього разу він завірив правозахисників, що адвоката буде допущено до справи завтра.
“Центр “Свобода”не вірить таким обіцянкам, оскільки сьогодні були всі підстави для того, щоб допустити адвоката до справи.
Тому 3 червня 2010 року, о 10-й годині, біля стін УБОЗу ГУМВс України в Черкаській області буде продовжено пікетування. Основна вимога пікетувальників – допустити адвоката до справи, щоб засвідчити стан здоров’я підзахисних і забезпечити їм медичну допомогу.
Запрошуємо долучитися до участі в акції жителів м. Черкаси і сказати: “Ні тортурам в міліції”!!!
 
 
 


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Фото Derek Hadson

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: