ТЕМА

В БЮТ-е никак не прийдут к консенсусу по поддержке "закручивания гаек"

15 июня 2010 | 09:36

БЮТ будет голосовать за закон о митингах No.2450, который вызвал непринятие в обществе. Об этом заявил в эфире "5 канала" бютовец Лев Бирюк.


 По его словам, фракция встречалась с Юлией Тимошенко и было решено голосовать за закон.

"Только с поправками депутата Гнаткевича, который много с этим проектом работал", - заявил Бирюк.
Ведущие не поверили в то, что БЮТ поддержит этот закон, но депутат еще раз подтвердил эту позицию.
На замечание, что теперь у судов есть больше времени, чтобы найти зацепку запретить акцию, Бирюк сказал: "Считаю, что сутки или четыре не решит вопроса. Если надо, то суд и за сутки найдет повод не проводить акцию".
Как известно, проект закона No.2450, который ограничивает право людей на митинги, был внесен еще правительством Тимошенко.

Но, оказывается, нет единодушия в стане БЮТ. Иной БЮТ-овец Сергей Мищенко в эфире того же "5 канала" утверждает противоположное.

В БЮТі поспіхом відхрещуються від закону 2450

У БЮТ вважають помилкою заяву свого одно партійця Лева Бірюка про те, що фракція голосуватиме за закон про мітинги 2450.Про це заявив депутат від БЮТ Сергій Міщенко в ефірі 5 каналу.
Коментуючи заяву колеги депутат зазначив: "Нажаль не чув коментарів цього депутата. Я думаю він просто помилився".
Міщенко заявив, що "за" прийняття документу блок Юлії Тимошенко голосувати не буде.
"Однозначно. Є офіційна заява блоку, вона висить на сайті, про те, що ми не підтримуємо такий законопроект, ні в якому разі голосувати не будемо", - сказав він.
Міщенко повідомив, що узгоджене рішення "було для першого читання".
"В другому читанні по перше фракція не приймала рішення. Але сьогодні на невеликому засіданні лідерів блоку БЮТ однозначно було прийняте рішення, що ми не приймаємо цей закон в другому читанні не голосуємо. Робимо відповідні заяви", - заявив депутат.
Пізніше прес-служба БЮТ оприлюднила заяву самого Бірюка, який наголосив, що " БЮТ за жодних обставин не голосуватиме у другому читанні за законопроект 2450 у вихолощеному від демократичних норм вигляді".
"Закон до другого читання зазнав таких змін, які повністю вихолостили його зміст, який закладався при підготовці цього законопроекту з самого початку. Зараз той законопроект, за який хоче голосувати більшість, не має нічого спільного з тим, який був ініційований блоком Тимошенко", - сказав він.
Бірюк висловив жаль, що йому під час виступу на 5 каналі не вдалося донести позицію БЮТ, яка полягає у категоричному не сприйнятті запропонованих до законопроекту антидемократичних поправок.
Українська правда


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Фото з особистого архіву народного депутата від Партії регіонів Євгена Кушнарьова. У вівторок, 16 січня 2007 р., народний депутат від Партії регіонів Євген Кушнарьов отримав вогнепальне поранення у живіт під час полювання з товаришами на кабана. Він був доставлений до лікарні м. Ізюм (Харківська обл.), де був прооперований. Операція тривала близько 5 год., під час якої Кушнарьову видалили 40 см кишечнику і одну нирку, яка була сильно пошкоджена кулею. В середу, 17 січня 2007 р., близько 14-ї години у Євгена Кушнарьова зупинилося сердце. Ізюмська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу, в якій інцидент кваліфікується як нещасний випадок. Фото надане харківським журналом «Губернія» / УНІАН

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: